Gisslandrama på bank i Libanon – man vill ta ut pengar

0
70

En beväpnad man har tagit gisslan på en bank i Libanon, skriver Reuters. Mannen, som är i 40-årsåldern, har låst in flera människor i lokalen och kräver att få ta ut sina besparingar på motsvarande två miljoner svenska kronor, uppger AFP. Enligt AP vill mannen ta ut pengar för att kunna betala sin sjuke fars sjukhusräkning. Enligt vittnen klev mannen in på bankkontoret strax före lunchtid, lokal tid. Skott har avlossats och några kunder har lyckats fly. Mannen ska också ha hällt ut brännbar vätska i lokalerna. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats. Libanesiska banker har begränsat möjligheterna till uttag på grund av den långvariga ekonomiska kris som landet genomlider. Beslutet har gjort att mer än en tredjedel av befolkningen i dag är fattig, enligt nyhetsbyrån.