Din daglige innpakning: Nitish Kumar bryter båndene med BJP igjen, utvidelse av kabinettet i Maharashtra; og mer

0
45

(med klokken) Nitish Kumar med Tejashwi Yadav, edavleggelsesseremonien ved Maharashtras Raj Bhavan, Shrikant Tyagi og Serena Williams.

Janata Dal (United) øverste leder Nitish Kumar trakk seg som sjefsminister i Bihari dag, dumpet BJP for andre gang. Rett etter å ha kunngjort sin avgang dro Nitish sammen med RJD-leder Tejashwi Yadav til Raj Bhavan for å satse på å danne en ny regjering. Da han snakket med media senere, sa Kumar at han sendte en liste over 164 MLAs til guvernøren som vil bestemme når edavleggelsen kan finne sted. I mellomtiden satte Tejashwi Yadav i gang et skarpt angrep på BJP, og sa: «På tvers av hindi-hjertelandet har ikke BJP noen alliansepartnere. Historien forteller oss at BJP ødelegger partiene de inngår en allianse med. Vi så det skje i Punjab og Maharashtra.»

RJD hadde dukket opp som det største enkeltpartiet ved valgene til forsamlingen i 2020. Med ubehaget mellom BJP og JD(U) som har bygget seg opp de siste to månedene, tar vi en titt på hvordan tallene holder seg i forsamlingen. Og med tallspillet satt til å begynne i staten, er den mannen hvis handlinger vil bli overvåket mest nøye speaker Vijay Kumar Sinha.

Flytter til Maharashtra, hvor det nye kabinettet endelig ble tatt i ed i dag. For sjefsminister Eknath Shinde og nestleder CM Devendra Fadnavis, øvelsen for utvidelse av kabinettet viste seg å være en øvelse i å styre forventningene ettersom antallet aspiranter var langt flere enn de 18 ministrene – ni fra Shiv Sena og ni fra BJP – som ble sverget inn. Blant dem som avla ed var opprørere Sena MLA Sanjay Rathod, hvis induksjon overrasket mange, gitt BJPs protester mot ham tidligere. Rathods jevne løp hadde blitt kontroversielt etter at en innbygger i Parli Vaijanath i Beed-distriktet døde 8. februar etter å ha hoppet fra balkongen til en leilighet i Punes Hadapsar-område. Rett etter hennes død dukket det opp bilder og lydklipp som angivelig koblet Rathod til det. Selv om Chavans familie ikke hadde fremmet noen siktelse og ingen FIR ble innlevert, hadde BJP protestert og sa at politiet var under press. Men CM Shinde sa i dag at Rathod ble innlemmet i kabinettet fordi “ingenting ble funnet mot ham”.

Uttar Pradesh-politiet arresterte i dag Shrikant Tyagi, mannen som misbrukte og dyttet en kvinne på et bofellesskap i Noida. Tyagi var på flukt siden fredag, da det ble registrert en FIR mot ham for overgrep mot kvinnen. Senioroffiserer sa at Tyagi fortsatte å bytte plass og utstyr for å unngå arrestasjon. Under en pressekonferanse forklarte politiet også hvorfor Tyagi hadde et 'MLA-klistremerke'på et av kjøretøyene sine, og la til at det også gjennomføres en etterforskning angående skytterne som ble gitt til Tyagi av Ghaziabad-politiet.< /p>Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Eks-fotballsjef Praful Patel ‘arrangert’ FIFA-brev om Indi…

Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen en topp?

Premium

Nitish’s brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk< figur>Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som et selv…Abonner nå for å få 66 % RABATT

Spøkelset til en annen endring i sjefsministerskapet har steget i Karnataka sterk>etter besøket av Unionens innenriksminister Amit Shah til staten forrige uke. Karnatakas sjefsminister Basavaraj Bommai, som har blitt utsatt for alvorlig kritikk fra BJP selv etter det nylige drapet på en ungdomsleder i Dakshina Kannada-distriktet, gikk i selvisolasjon etter å ha testet positivt for Covid-19 for tredje gang 6. august, og avlyste sitt planlagte besøk til Delhi. Kanselleringen av besøket til Delhi har blitt lest av BJP-ledere som et mulig tegn på utgangen av CM.

I sportens verden kunngjorde tennisstjernen Serena Williams at hun snart går av med pensjonmen oppga ikke en bestemt dato. Med på Vogues septemberutgaves forside, sa den 23 ganger Grand Slam-mesteren i en artikkel for magasinet: “Tro meg, jeg har aldri ønsket å velge mellom tennis og en familie. Jeg synes ikke det er rettferdig. Men jeg fyller 41 år denne måneden, og noe må gis.»

dommer Rudi Koertzendøde i en front mot front-kollisjon nær Riversdale tirsdag. 73-åringen var på vei hjem fra Cape Town etter en golfhelg da den tragiske hendelsen fant sted. Han sto i rekorden 209 ODI-er og er en av bare tre dommere som dømmer i over 100 tester. Koertzen deltok i rekordhøye 209 ODIs, og overgikk den ikoniske dommeren David Shepherds rekord på 172 ODIs etter Cricket World Cup-kampen mellom Vestindia og England i 2007.

Politisk puls< /strong>

Annonse

Under den avtroppende visepresidenten og Rajya Sabha-formann Venkaiah Naidus farvel på mandag, reiste statsminister Narendra Modi bekymringer om hvordan huset fungerer. Han sa at selv om Rajya Sabha hadde all rett til å vedta, avvise eller endre lovforslag som ble henvist til det av Lok Sabha, passet ikke det å stoppe eller blokkere dem for et parlamentarisk demokrati. Mandagens tale er ikke første gang Modi har reist bekymring for hvordan Elders House fungerer, og statsministeren er ikke den eneste som har uttrykt forbehold om hvordan Rajya Sabha fungerer.

Mer fra politisk puls

Klikk her for mer

Fra urdupressen: Da parlamentet diskuterte inflasjon tidlig i forrige uke etter dager med forstyrrelser, ble urdu-dagbladenetok et svakt syn på Unionens finansminister Nirmala Sitharamans svar på den skjøre debatten, og kalte den “hård og ufølsom”. Om den rasende diskursen om revdi-politikken, dukket det opp et syn fra dem om at den sentrale dispensasjonen henga seg til hykleri og dobbeltmoral over noen statlige tiltak for “lettelse og velferd” for vanlige borgere sammenlignet med dens store avtaler og ekstravagante sops og redningsaksjoner for bedrifter og vennskapskapitalister. De tolket kongressens landsdekkende protester i svart som en presserende vending i det kriserammede grand old-partiets opposisjonelle rolle.

Express Explained

Annonse

Skuespiller Ashton Kutcher led av en “rar, supersjelden form for vaskulitt” for to år siden som “slo ut” synet, hørselen og “alle min likevekt». Etter at et klipp av hans kommende intervju på National Geographics “Running Wild with Bear Grills: The Challenge” ble sluppet på mandag, forklarte Kutcher på Twitter at han “helt frisk” og at det nå er “alt bra”. Hva er vaskulitt, og hvordan kan det behandles? Vi forklarer.

Best of Explained

Klikk her for mer

USAs undersekretær of Defense for Policy Colin Kahl bekreftet at Washington har levert noen “anti-strålingsmissiler” til Ukraina, som kan bli avfyrt fra noen ukrainske flyvåpen. Uttalelsen har satt kjøtt på russiske påstander om at et amerikansk antiradarmissil, AGM-88 HARM, som er en del av NATOs inventar, har blitt brukt i konflikten. Hva slags missil er dette og hvilken innvirkning kan det ha i den pågående krigen i Ukraina? Les denne Express Explainedartikkelen for å vite mer.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå