Delhi L-G flagger «forsinkelse» i innlevering av revisjonsrapporter, skriver til CM

0
50

Han sa videre: “Jeg vil nok en gang oppfordre deg til å sørge for at rapportene fra Indias kontrollør og generalrevisor knyttet til GNCTD i fremtiden blir lagt frem i tide for det lovgivende organet. Assembly…” (fil)

Governorløytnant Vinai Kumar Saxena skrev mandag til Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal og stilte spørsmål ved “forsinkelsen” i fremleggelsen av fire CAG-revisjonsrapporter fra 2017 til 2021, som nylig ble lagt fram på én gang, og sa at dette var i strid med regler og prosedyrer.

“Det er så ikke klart om det å legge fram fire revisjonsrapporter på én gang ga nok mulighet for diskusjon og drøftelser i salen om observasjonene fra kontrolløren og riksrevisor av India som var seriøse av natur og ba om dyptgående introspeksjon av alle,” sa L-G i brevet.

Saxena sa også at L-G-kontoret ofte flagget spørsmålet om hvordan de fire rapportene var under behandling inntil nylig med viseministerens kontor, og en påminnelse ble også sendt. “Til slutt ble alle de ovennevnte rapportene lagt frem for den lovgivende forsamling 05.07.2022 etter et betydelig tidsintervall”, sa han.

«Det er observert at mange uregelmessigheter påpekt i rapportene ovenfor er av alvorlig karakter som krever umiddelbar oppmerksomhet. Gjennomføring av revisjon er avgjørende for å sikre ansvarlig styring. Å sikre rettidig handling på revisjonsobservasjonene er et sentralt ansvar for regjeringen, som forventes å sikre fornuftig bruk av offentlige midler. Uforholdsmessig forsinkelse med å legge revisjonsrapportene for den lovgivende forsamling forsinket ikke bare rettidige korrigerende tiltak, men resulterte også indirekte i å opprettholde uttalte mangler, og dermed beseiret formålet med revisjonen når det gjelder å sikre effektivitet, ansvarlighet og overholdelse av fastsatte regler og prosedyrer, ” sa L-G.

Subscriber Only StoriesView All

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/Consumer_Prices_88524-9e3ca.jpg?resize=450,250" />Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen en topp?

Premium

Nitish’s brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som et selv…

Premium

Mindre enn en uke igjen til uavhengighetsdagen, tiranga-politikken får fart Abonner nå på få 66 % AVSL GNCTD legges i tide før den lovgivende forsamling…”
Regjeringen i Delhi nektet å kommentere saken.

Aam Aadmi-partiet forsøkte imidlertid å bagatellisere saken. “LG-en er kun sendt til dette formålet… Å ta et seriøst syn på enhver påstand fremsatt av L-G og BJP er bortkastet tid,” AAPs nasjonale talsperson og Rajya Sabha-parlamentsmedlem Sanjay Singh fortalte journalister da han ble spurt om hans kommentar til saken. (med PTI-innganger)

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå