Delhi Confidential: Mitt i Bihar-dramat, kommer Harivansh att avgå som vice ordförande för Rajya Sabha?

0
50

Harivansh Narayan Singh, vice ordförande i Rajya Sabha

Kommer han, kommer han inte:När Nitish Kumars JD(U) knäpper sina band med BJP och går ut ur NDA, finns det ett frågetecken på fortsättningen av Harivansh som vice ordförande för Rajya Sabha. Harivansh är en MP från JD(U). Så, kommer han att avgå eller fortsätta i sin post och göra en Somnath Chatterjee på sitt parti? Chatterjee hade vägrat att avgå som Lok Sabha-talare 2008 efter att CPM och vänsterblocket drog tillbaka stöd utifrån till UPA-I-regeringen. CPM, där Chatterjee var parlamentsledamot, hade bett honom att avgå, men han tvingade inte att säga som talman att han inte representerar något politiskt parti i utförandet av sina uppgifter och funktioner, och att hans val till det höga ämbetet var enhälligt eftersom alla politiska partier föreslog hans namn. CPM:n utvisade honom dagar senare.

Håll koll: Fackets hälsominister Dr Mansukh Mandaviya tar möten med högre tjänstemän mestadels på en måndag eller en tisdag. I veckomötet, som ibland pågår i över tre timmar, diskuteras en rad ämnen med exakta åtgärdspunkter och tidslinjer. Mandaviya har nu introducerat en instrumentpanel som heter ‘Epitome’ genom vilken han övervakar framstegen och tidslinjer i realtid.

Läroplansanrop: I april hade Institutionen för skolundervisning och läskunnighet kontaktat olika ministerier och sökt synpunkter på den pågående övningen för att revidera landets läroplan. Nu har omfattningen av samråd utökats ytterligare, och förslag har även sökts från Indiens valkommission, Defense Research and Development Organization och Indian Council of Agricultural Research, bland andra. På tisdagen höll utbildningsministeriet ett möte om den här frågan med representanter från dessa organisationer.

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

RSS-shake-up för BJP: Varför och var alla

Premium figur>Indian Monsoon 2022 Live Updates: 2 döda när kraftiga regn piska Himachal; 3 …

Premium

Delhi Confidential: Shashi Tharoor tar emot Legion Of Honour, Frankrike&#8…< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Ashok Gehlot hävdade ökat antal mord efter våldtäkt, NCRB-data visar på annat sätt Prenumerera nu för att få 62 % RABATT