Delhi Confidensial: Raghav Chadha slår en lyrisk tone når han tar farvel med Venkaiah Naidu

0
120

M Venkaiah Naidu

Pehla pyaar: Da han reiste seg for å ta farvel med Rajya Sabha-formann M Venkaiah Naidu på mandag, AAP’ Førstegangsmedlem Raghav Chadha slo en lyrisk tone. Chadha sa at en person alltid setter pris på den første dagen på skolen, førstelærer eller for den saks skyld, den “første kjærligheten”. På samme måte, sa han, er det faktum at Naidu var styreleder [Rajya Sabha] da han startet sin parlamentariske karriere noe han alltid vil huske. Mens Chadha var i ferd med å avslutte, kimet Naidu inn: «Raghav, mer khyal se pyaar ek hi hota hai na? Ekbar…doosri bar, aisa hota hai… nei nei? pehla pyaar achha hota hai, wohi pyaar humesha rehna hai, zindagi bhar,” sa han og trakk smil og applaus fra huset.

Navneendring: På sin siste dag som Rajya Sabha-formann, ble visepresident Venkaiah Naidu minnet av kongressens parlamentsmedlem Jairam Ramesh om at han vil flytte til 1, Thayagraj Marg. «Jeg vil rette en spesiell forespørsel til deg. Du har vært en forkjemper for indiske språk. Hvem er denne Thyagaraj? På tamil er han Thyagaraja. I Telugu er han Tyagaraja. Hvorfor er han laget til Thyagaraj i Delhi? Dette er hva ‘Hindi-imperialismen’ gjør det,» sa Ramesh. Naidu svarte med å si at det vil være hans personlige bestrebelse å sørge for at navnet endres. “Definitivt, jeg vil få det endret. Ikke bekymre deg. ‘Tyagaraja’ er en stor musiker. Folket i Tamil Nadu og i Karnataka elsker musikken hans,'' sa Naidu.

Les også |Tyagaraja: Ikonisk helgen-poet av karnatisk musikk hvis navn kom opp i parlamentet

Mangler menyen: < /strong>I avskjedstalene til visepresident Venkaiah Naidu i Rajya Sabha var gjestfriheten og de deilige festene Naidu var vert for en rød tråd. CPM-medlem John Brittas husket de beste ikke-vegetariske rettene, inkludert reker, som Naidu serverte dem og hvordan han ville få kokker fløyet inn fra Vijayawada og Guntur til Delhi. På en lettere måte pekte han til og med på BJP-president JP Nadda for å legge merke til det faktum at mange ble positivt overrasket over å se en slik meny på BJP-kontoret.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Sajjid Chinoy: ‘Rupien gir bedre resultater valuta mot t…

Premium

Delhi Confidential: Midt i Bihar-dramaet vil Harivansh gå av som nestleder …

Premium

Konstant sparring, kommunikasjonsgap, krypskygge: Hvorfor Nitish sluttet med NDA

Premium< /figur>Stoll til flyselskaper: Gi detaljer om utenlandske reisende for 'risikoanalyse'Subs cribe nå for å få 66 % rabatt