Akhilesh, Mayawati blir med i Tiranga-kampanjen; SP, BSP på vakt mot BJPs “ikke-patriotiske” mothaker

0
42

Samajwadi-partiets president Akhilesh Yadav under lanseringen av ' August Kranti: Har Ghar Tiranga' kampanje, i Kannauj, tirsdag 9. august 2022. (PTI-bilde)

Når BJP og den Yogi Adityanath-ledede partiregjeringen forbereder seg på å sikre den foreslåtte heisingen av 4,5 crore tricolors i Uttar Pradesh i løpet av 11.-17. august som en del av den landsomfattende «Har Ghar Tiranga»-kampanjen under «Azadi Ka Amrit Mahotsav»-initiativet for å markere 75-årsjubileet for uavhengighetsdag, har opposisjonspartiene, inkludert Samajwadi-partiet (SP) og Bahujan Samaj-partiet (BSP), også ble aktivt med i kampanjen.

SP-president Akhilesh Yadav lanserte mandag en kampanje for å heise nasjonalflagget i alle statlige husholdninger fra 9. august til 15. august fra landsbyen Jhauvva i Kannauj-distriktet. Han lyktes også pårørende til frihetskjempere ved arrangementet.

Les også |Hvorfor Mayawati støtter Murmu og Dhankhar

Opposisjonspartiets viktigste parti sa at de også ville distribuere nasjonalflaggene blant folk som en del av denne kampanjen. I likhet med BJP’s, er SPs kampanje også ukelang, men partiet har valgt å lansere den fra 9. august for å sammenfalle med August Kranti Diwas.

En SP-leder sa at partiet minnes August Kranti Diwas hvert år og at partilederne heist triclours ved sine hjem og partikontorer i anledningen som markerer lanseringen av Quit India Movement mot det britiske styret av Mahatma Gandhi i 1942. Han sa denne gangen har partiet bestemt seg for å gjennomføre en ukes lang tricolor-kampanje i anledningen som også markerer 75-årsjubileet for uavhengighetsdagen.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Indian Monsoon 2022 Live-oppdateringer: Kraftige byger, jordskred i Himachal P…

Premium

Delhi Confidential: Shashi Tharoor mottar Legion Of Honour, Frankrike&#8…Premium

Ashok Gehlot hevdet økning i drap etter voldtekt, NCRB-data viser noe annet

Premium Ansiktsteknologi bak arrestasjoner av opptøyer i Delhi: “Samtale bedt om å matche positur” Abonner nå for å få 62 % rabatt på mer fra politisk puls

Klikk her for mer

BSPs nasjonale president, Mayawati, appellerte også tirsdag til folket i landet om å heise trikolor ved hjemmene deres for å uttrykke lykke over 75 år med Indias frihet.

På spørsmål om SP fulgte BJP i å gjennomføre tricolor-kampanjen for å vise patriotisme, sa partiets talsperson, Abdul Hafeez Gandhi, “Ingen bestemt parti har opphavsretten til patriotisme. Det er alles rett til å uttrykke kjærlighet og respekt for landet. Siden dette er en spesiell anledning til 75 år med frihet, har SP gjennomført et ukelangt program. Partiarbeidere vil nå ut til folk som appellerer til å heise nasjonale flagg.»

Les også |Har Ghar Tiranga: Flagget kommer hjem

Gandhi sa også at SPs kampanje ikke bør knyttes til valgpolitikk.

Annonse

Kilder sa at SP hadde sendt en melding til sine embetsbærere og distriktsenheter 31. juli om sin tricolor-kampanje, og bedt dem om å bli med og gjøre forberedelser til den. «Partiledere må sende bilder av deres deltakelse i kampanjen og gjennomføringen av programmet til partiets sentralkontor. Partiet overvåker kampanjen,” sa en partikilde.

En annen SP-leder sa at opposisjonspartiene er nødt til å feire anledningen ettersom BJP har tjent inn på nasjonalisme og patriotiske følelser i løpet av de siste flere valgene. «Hvis vi holder oss unna feiringen av 75 år med frihet og trikoloren, vil BJP kalle oss anti-nasjonale og anklage oss for ikke å respektere ofringen til våre frihetskjempere. BJP retter seg allerede mot SP i hvert valg og anklager partiet for å trekke tilbake tilfeller av terroranklagede. Disse feiringene vil være vårt svar på slike anklager,” sa lederen.

Les i Forklart |Forklart: RSSs forhold til nasjonalflagget

Angående Mayawatis appell sa BSP-leder Faizan Khan: “BSP har alltid respektert nasjonalflagget. Men en skriftlig appell gjennom tweet har blitt gjort fordi en stillhet om saken kan sende en melding om at BSP var imot flaggheisingsprogrammet bare fordi BJP gjør det i stor skala.»

Annonse

Khan også sa: “I stedet for å komme med slike appeller til vanlige mennesker, skulle BJP be RSS om å heise nasjonalflagget i hovedkvarteret.” Han sa også at hvis andre partier holder seg unna triclour-kampanjen, vil BJP prøve å fremstå som det eneste “patriotiske politiske partiet”.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyheter. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå