AIK-toppen: Svensk fotboll hamnar på efterkälken

0
131

Fotbollsmästerskapen kan bli färre och kortare för svensk del framöver eftersom vår ligafotboll tappat i konkurrenskraft på både herr- och damsidan. Det skriver AIK Fotbolls ordförande Robert Falck på SvD Debatt. Han efterlyser mer investeringar i spelarutveckling, ”något som över tid genererar bättre fotbollsspelare”. Robert Falck jämför med Danmark som han menar satsat mer än Sverige på herrsidan, vilket har ”möjliggjort en positiv spiral av investeringar och intäkter”. Men även på damsidan, där vår liga fortfarande är högt rankad, riskerar vi att bli omåkta. Det som behövs är i huvudsak två saker: fotbollsplaner och duktiga tränare, skriver Robert Falck. Robert Falck är ordförande i AIK Fotboll och tidigare generalsekreterare i Svenska Ishockeyförbundet.