Home Svenska Advokaten om utvisningen: Sorgligt och orimligt

Advokaten om utvisningen: Sorgligt och orimligt

0

Advokaten Camilla Wester företrädde tidigare den man som nu lämnats ut till Turkiet. Hon beskriver beslutet att lämna ut honom som ”helt orimligt”. – Det känns sorgligt och oproportionerligt, säger hon till Aftonbladet. 25 juli kom Högsta domstolen fram till att ingenting tyder på att mannen skulle riskera förföljelse om han lämnas ut till Turkiet. Sedan dess har Wester inte haft någon kontakt med den tidigare klienten. – Från mitt perspektiv är det helt orimligt att utlämna honom för det här, säger hon till Expressen. Mannen, som är i 35-årsåldern, dömdes i Turkiets högsta domstol 2013 och 2016 till 14 års fängelse för flera fall av brottet missbruk av bank- och kreditkort. Han har sedan förra året suttit frihetsberövad i Sverige.