Ukrainsk militärkälla: Vi låg bakom explosioner på Krym

0
48

Ukraina låg bakom explosionerna vid den ryska flygbasen på Krymhalvön på tisdagen, uppger en högt uppsatt ukrainsk militärkälla för New York Times. Källan vill inte berätta vilken typ av vapen som användes. – Detta var en flygbas från vilken flygplan regelbundet lyfte för attacker mot våra styrkor, säger källan. Direkt efter attacken hävdade Ryssland att ingen attack låg bakom explosionerna, och Ukraina har inte officiellt kommenterat. Däremot skriver Ukrainas försvarsdepartement sarkastiskt på Facebook: ”Ukrainas försvarsdepartement kan inte fastställa orsaken till branden, men påminner återigen om reglerna för brandsäkerhet och förbudet mot rökning.” Om Ukraina faktiskt låg bakom explosionerna, skriver Reuters, skulle det vara den första kända attacken mot en rysk militäranläggning på Krymhalvön under kriget.