Statsminister Modi tar farvel med Rajya Sabha-formann Venkaiah Naidu: Topp sitater

0
49

Statsminister Narendra Modi taler i Rajya Sabha på mandag (Sansad TV)

Til avskjed med Rajya Sabha-formann Venkaiah Naidu, hyllet statsminister Narendra Modi den avtroppende visepresidenten for øke husets produktivitet og oppmuntre til bruk av morsmål.

Da medlemmene sa adjø, ble Naidu emosjonell da TMC-parlamentsmedlem Derek O’ Brien fortalte om tiden da han mistet moren sin i en tidlig alder. Opposisjonsleder i Rajya Sabha, Mallikarjun Kharge, sa at selv om ideologiene deres kan være forskjellige, har Naidu utført sitt ansvar selv under press.

Her er de beste sitatene fra statsminister Modis tale i Rajya Sabha:

🔴 Du (Naidu) har alltid sagt at du har trukket deg tilbake fra politikken, men at du ikke er lei av det offentlige liv… Din periode i kontoret kan nærme seg slutten, men erfaringene dine vil fortsette å veilede nasjonen i årene som kommer.

🔴 En av de beundringsverdige tingene med Naidu er lidenskapen hans for indiske språk. Dette gjenspeiles i hvordan han ledet huset. Du (Naidu) har et interessant syn på debatten om morsmål. Du sier alltid at et morsmål er som øynene, mens et andrespråk er som et par briller. Du har sørget for at medlemmer kan snakke på alle språk i huset.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

UPSC Key-9. august 2022: Hvorfor du bør lese «Egg og tro» eller «Transge…Premium

Streetwise Kolkata – Beckbagan: Oppkalt etter en utsending fra Awadh …

Premium

Som statsminister Modi igjen refererer til Rajya Sabha 'hindring', noen hussannheter

Premium

Delhi Konfidensielt: Raghav Chadha slår en lyrisk tone mens han byr…Abonner nå for å få 66 % RABATT

🔴 Under ditt formannskap har produktiviteten til Rajya Sabha økt med 70 prosent. Oppmøtet av parlamentsmedlemmer har også økt. Så mange som 177 lovforslag har blitt vedtatt eller diskutert. Du har tatt flere avgjørelser som vil bli husket for overhusets reise oppover.

🔴 Du har vært av den oppfatning at forstyrrelser av saksbehandlingen utover et punkt var forakt for huset. Jeg ser demokratiets ånd i prinsippene dine… du har ikke bare drevet huset gjennom dialog, kontakt og koordinering, men også gjort det produktivt. Når det var uenigheter mellom parlamentsmedlemmer, sa du alltid: ‘La regjeringen foreslå, la opposisjonen motsette seg og la huset disponere.

🔴 Vi feirer uavhengighetsdagen denne gangen, når landet' 8217;s president, visepresident, høyttaler og statsminister er alle de menneskene som ble født i det uavhengige India, og alle kommer fra helt vanlig bakgrunn. Jeg tror det har symbolsk betydning.

Annonse

🔴 Dine one-liners er wit-liners og win-liners også. Alle dine ord blir hørt, foretrukket, æret og aldri motarbeidet. Det er både dybde og substans i det Naidu sier.

🔴 Personlig har det vært min lykke at jeg har sett deg på nært hold i forskjellige roller. Jeg var også heldig å jobbe med deg i noen av disse rollene. Det være seg ditt ideologiske engasjement som partiarbeider, ditt arbeid som MLA, eller din aktivitet i huset som MP.

— med innspill fra byråer

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Kjøp nå