Selskaper i Kina tar avstand fra Taiwan under tilbakeslag fra Pelosi

0
50

En visning viser et bilde av et flyvåpenfly under Eastern Theatre Command of China's People's Liberation Army (PLA), mens det deltar i militæret øvelser i farvannet rundt Taiwan, på en avisforside, i en aviskiosk i Beijing, Kina 8. august 2022. (Foto: REUTERS)

Fra en kinesisk soyasausprodusent til en Asia-fokusert kapitalforvalter, selskaper i Kina skynder seg å distansere seg fra geopolitiske spenninger over Taiwan etter forrige ukes besøk på øya av en høyprofilert amerikansk tjenestemann.

Kina hevder selvstyrt Taiwan som sitt territorium, og besøket av presidenten for det amerikanske representantenes hus, Nancy Pelosi, til Taipei forrige uke – i strid med Beijing’s advarsler – har utløst en bølge av kinesisk nasjonalisme og enorme militærøvelser.

Kinesiske brukere av sosiale medier har rettet seg mot selskaper og kjendiser de ser på som upatriotiske eller støtter Taiwans uavhengighet med sterk kritikk – slik som godterimerket Snickers, hvis eier ba om unnskyldning forrige uke for en produktlansering som ble sett på som antydet at Taiwan er et land.

Lørdag ga Foshan Haitian Flavoring and Food Co Ltd, Kinas største soyasausprodusent målt i salg, en lang unnskyldning og sa at den hadde sparket en uidentifisert ansatt som vakte oppmerksomhet i sosiale medier med et privat innlegg som feiret Pelosi’ s besøk.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Sajjid Chinoy: ‘Rupien er en valuta som gir bedre resultater mot t… Premium

Delhi Confidensial: Midt i Bihar-dramaet vil Harivansh gå av som nestleder …

Premium

Konstant sparring, kommunikasjonsgap, krypskygge: Hvorfor Nitish sluttet med NDA

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/08/airport-7.jpg?resize=450,250" />Premium

Stoll til flyselskaper: Gi opplysninger om utenlandske reisende for “risikoanalyse” Abonner Nå for å få 66 % rabatt

“Det upassende innholdet som er publisert, strider alvorlig mot haitisk kultur, samsvarer ikke med haitiske verdier, og har såret følelsene til det kinesiske folket, og forårsaket en negativ samfunnsmessig innflytelse,” sa selskapet på sin Weibo-konto, og lovet at de ville administrere sine ansatte bedre.

En annen virksomhet, Asia-fokusert kapitalforvalter Matthews International Capital Management, ga en avklaring på mandag etter at den ble beskrevet av Beijing-støttet Hong Kong-avisen Ta Kung Pao som ble grunnlagt av Pelosi’s ektemann, og sa at slike påstander var “faktisk feil”.

Den sa på sin nettside at den ble grunnlagt av Paul Matthews, ikke Paul Pelosi, og heller ikke hadde noen nåværende eierskap eller forretningsforbindelser med William Hambrecht, som er en venn og politisk tilhenger av Pelosi, i motsetning til medieoppslag.

Annonse

“Vi tar den nylige feilrapporteringen og falske uttalelsene om firmaet vårt svært alvorlig og samarbeider med media for å iverksette umiddelbare korrigerende tiltak,” Matthews, hvis hovedeiere inkluderer Paul Matthews, Mark Headley, Mizuho Financial Group Inc og Royal Bank of Canada, sa mandag.

I en separat sak tok den taiwanske brikkeprodusenten United Microelectronics Corp (UMC), avstand fra seg selv. fra grunnleggeren Robert Tsao, som i forrige uke lovet å donere NT$3 milliarder (US$100 millioner) for å hjelpe Taiwan med å styrke sitt forsvar, etter at hans kommentarer ble pillert av kinesiske brukere av sosiale medier.

I en uttalelse sier UMC sa: “Mr Tsao trakk seg fra UMC for mer enn 10 år siden. Han har ingenting med UMC å gjøre.”

Annonse

Kinesiske statlige medier har utstedt advarsler og sier at selskaper bør vurdere sin tilgang til verdens nest største økonomi med hensyn til Taiwan-situasjonen, og

Pelosi, som sammen med sin nærmeste familie har vært sanksjonert av Kina etter besøket hennes.

“Det kan forventes at hvis noen interessebånd med Kina kan bli funnet i forretningsaktivitetene til Pelosi og hennes nærmeste familiemedlemmer, vil de definitivt bli kuttet av,” Det sa den statsstøttede avisen Global Times i en lederartikkel i helgen.

Kinas militær kunngjorde mandag nye militærøvelser i havet og luftrommet rundt Taiwan – en dag etter den planlagte slutten av de største øvelsene noensinne, bekrefter frykten til noen sikkerhetsanalytikere og diplomater om at Beijing vil fortsette å opprettholde presset på Taiwans forsvar.

Forklart av The Indian Express

strong> Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå