På sista arbetsdagen uppmanar M Venkaiah Naidu: Bevara värdighet, anständighet och husdekoration

0
46

M Venkaiah Naidu

På sin sista dag som Rajya Sabha-ordförande sa M Venkaiah Naidu att hans sista råd till parlamentsledamöter var att inte bara behålla parlamentets värdighet utan också se till att demokratiska principer upprätthålls och upprätthålls.

Naidu, som är en förkämpe för modersmålet och indiska språken, sa att han startade processen för att säkerställa att alla tal och förfaranden i parlamentet görs tillgängliga på alla språk som en processfråga.

“Hela världen tittar på Indien…. Med det i åtanke vädjar jag till medlemmar av Rajya Sabha, och till dem som kommer att komma till denna kammare i framtiden, att upprätthålla anständighet, värdighet och dekor så att bilden och respekten för kammaren upprätthålls och folk kommer att vara mottagliga för att visa oss, att höra oss, och också att följa våra råd”, sa han. “Detta är mitt råd till er alla.”

Best of Explained

Klicka här för mer

Han sa, “…försök att göra din del samtidigt som du förbinder dig att din ideologiska linje, men se till att demokratiska principer och standarder som fastställts av våra fantastiska människor följs.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

PremiumSajjid Chinoy: ‘Rupien är en valuta med bättre resultat mot t…

Premium

Delhi Confidential: Mitt i Bihar-dramat kommer Harivansh att kliva av ner som ställföreträdare …

Premium

Konstant sparring, kommunikationsgap, tjuvjaktskugga: Varför Nitish slutar NDA

Premium

Nitish Aayog: Är det dags för honom som motståndare mot Modi? Prenumerera nu för att få 66 % AV

När han minns dagen då han “valdes till Indiens vicepresident”, sa en känslosam Naidu: “…när premiärministern och dåvarande ordföranden för partiet, som jag tillhör, berättade för mig i parlamentets styrelsemöte att jag blev uttagen, jag var i tårar. Jag bad inte om detta. Men…som en disciplinerad soldat i partiet…gällde jag och avgick från partiet. Det kom tårar inte för att jag undvek ansvaret utan för att jag var tvungen att lämna partiet, som hade gett mig allt detta.”

Uppgav att han gjorde sitt bästa för att upprätthålla kammarens värdighet och gav alla från vardera sidan av golvet ett tillfälle att tala, sade Naidu att debatt och diskussion måste fortsätta. “Vi arbetar alla på våra egna sätt (inom politiken). Vi är inte fiender; vi är rivaler. Vi måste arbeta hårt för att överglänsa varandra som konkurrenter men inte för att köra ner varandra. Detta är mitt sista råd till er alla”, sa han.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu