Över 2 000 nya Covid-fall i Delhi under fem dagar, till skillnad från mindre fall i april, juni

0
46

Antalet sjukhusinläggningar har också ökat, från cirka 100 under den tredje veckan i juli till 449 enligt söndagens bulletin. Det totala antalet sjukhusinläggningar har hållit sig över 400 under de senaste tre dagarna.

Till skillnad från de två mindre ökningarna av fall som sågs i april och juni, fortsätter Covid-19-infektionerna i huvudstaden att öka med över 2 000 nyafall registreras nu fem dagar i rad. Så många som 2 423 fall registrerades i söndagens hälsobulletin med en positivitet på 14,97 %. För att jämföra, hade siffrorna inte passerat 1 800 under de två föregående ökningarna.

Faktum är att även när siffrorna ökade under de föregående topparna, sköt positivitetsgraden – andelen testade prover som returnerade positivt – över 10 % bara på en dag. Detta är den högsta positivitetsfrekvensen som registrerats i Delhi sedan den 22 januari i år då den låg på 16,36 % när den Omicron-drivna tredje vågen avtog i den nationella huvudstaden.

Antalet sjukhusinläggningar har också ökat, ökade från cirka 100 under den tredje veckan i juli till 449 enligt söndagens bulletin. Det totala antalet sjukhusinläggningar har legat över 400 under de senaste tre dagarna.

Efter att ha sett ökningen av fall bad hälsoministeriet Delhi, tillsammans med sex andra stater, att säkerställa lämpligt beteende för Covid-19, adekvata tester, övervakning, övervakning av symtom och ökad vaccinationstäckning. I ett brev sade unionens hälsosekreterare att ökningen av fall sågs i åtta av Delhis 11 distrikt och en positivitet på över 10 % sågs också i åtta distrikt.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

'Rupien är en valuta med bättre resultat mot dollarn på en handel-…

Premium

Delhi Confidential: Mitt i Bihar-dramat kommer Harivansh att avgå som ställföreträdare …

Premium

Konstant sparring, kommunikationsgap, tjuvjaktskugga: Varför Nitish slutar NDA

Premium

Nitish Aayog: Är det dags för honom som motståndare mot Modi? Prenumerera nu för att få 66 % RABATT < p>Delhi har registrerat 19 dödsfall på grund av Covid-19 under de första sju dagarna i augusti. För att jämföra, registrerades 16 dödsfall under den första veckan i juli, med 50 dödsfall under hela månaden. I juni registrerades tre dödsfall under den första veckan och 50 under hela månaden.

Inläggningarna och dödsfallen är främst hos personer med samsjukligheteller de som söker behandling för andra tillstånd och för övrigt visar sig vara positiva för Covid-19 också. “De Covid-19-dödsfall som nu registreras – precis som under den tidigare Omicron-vågen – sker hos dem som är nedsatt immunförsvar, till exempel personer som genomgår dialys, lider av kroniska njurproblem, hjärtsjukdomar eller tuberkulos. Faktum är att i de flesta fall är upptäckten av Covid-19 tillfällig. De är inlagda för behandling av andra tillstånd, de får feber och när vi testar dem visar de sig vara positiva”, säger Dr Suresh Kumar, medicinsk chef, Lok Nayak Hospital.

Läkare från hela landet. Staden sa att det finns en ökning av antalet patienter som söker konsultation för och blir inlagda med Covid-19. “Det har skett en kraftig ökning av Covid-19-fall i staden. Vi brukade se, säg två till tre inläggningar om dagen, siffrorna har mer än fördubblats under de senaste dagarna till sex till sju inläggningar om dagen,” sa Dr Atul Gogia, senior konsult (internmedicin) vid Sir Ganga Ram Hospital.

Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu