NTA JEE Huvudresultat 2022 deklarerat; 24 kandidater får 100 % poäng i den totala meritlistan

0
46

Kandidater kan kontrollera sina styrkort på den officiella webbplatsen – jeemain.nta.nic.in (filbild)

JEE Huvudresultat 2022: The National Testing Agency (NTA) deklarerade idag de slutliga resultaten för JEE Main 2022. Så många som 24 kandidater har fått en 100 percentil i den övergripande meritlistan (baserat på session 1 och session 2 prestationer). Kandidater kan kontrollera sina styrkort på den officiella webbplatsen – jeemain.nta.nic.in. Läs |JEE Huvudresultat förklarat: Möt topparna

Av de 24 bästa har bara två tjejer lyckats säkra en centpercentil. Palli Jalajakshi från Andhra Pradesh och Sneha Pareek från Assam har säkrat 100 percentilen. Totalt hade 6 48 555 pojkar och 2 57 031 flickor dykt upp i JEE-sessionerna i år. Dessutom har resultatet av fem kandidater hållits inne på grund av orättvisa metoder. Läs |JEE Main 2022: Tjejtoppen Palli Jalajakshi delar topplatsen med vännen Menda Hima Vamsi

I år registrerade sig totalt 10 26 799 unika kandidater för båda sessionerna, varav 9 05 590 unika kandidater dök upp i de två sessionerna. Session 1 examen genomfördes mellan 24 juni och 30 juni medan session 2 hölls från 25 juli till 30 juli. Examinationen genomfördes på 622 undersökningscentra i 440 städer [inklusive 17 städer utanför Indien.

NTA släppte på söndagen JEE Main Session 2 sista svarsnyckeln. I den preliminära slutliga svarsnyckeln för session 2 av JEE Main 2022 har NTA släppt sex frågor och har också avslöjat att det finns mer än ett korrekt svar på fem frågor. Utöver detta har NTA även deklarerat att fem frågor hade mer än ett svar. Därför kan kandidatens poäng för session 2 variera i enlighet med detta.

  Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu