JEE-Main 2022: Gujarat-topperne sikter mot informatikk fra IIT-Bombay

0
49

Det eneste barnet til tannlegeforeldre, Rajesh og Premal, Mahit ville bli den første ingeniøren i familien, sa faren. (Express/File)

JEE Main 2022: To studenter fra Gujarat har sikret seg plassene sine på topp 100-merittlisten på hele India-nivå i Joint Entrance Exam (JEE) Hovedresultater offentliggjort av National Testing Agency (NTA) mandag.

Surat’s Adajan-bosatt Mahit Rajesh Gadhiwala, som fyller 18 år om 10 dager, toppet staten. Sharvil Patel fra Ahmedabad har også sikret seg plass på topp 100.

Mahit var opptatt med forberedelsene til JEE-Advanced-eksamenen, som vil bli gjennomført av Indian Institute of Technology (IIT) Bombay 28. august, og var rask og kort da han snakket med The Indian Express. “Mitt fokus er utelukkende på JEE Advanced og jeg sikter mot informatikk ved IIT Bombay,” sa Mahit og la til at han var fornøyd med resultatet.

Les også |NTA JEE Hovedresultat fra 2022 erklært; 24 kandidater får 100 % poeng i samlet merittliste

Det eneste barnet til tannlegeforeldre, Rajesh og Premal, Mahit ville bli den første ingeniøren i familien, sa faren.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Forklart: Nærmer den globale inflasjonen seg toppen?

Premium

Nitish’s brudd med BJP: Bihar er klar for Mandal 2.0-politikk

Premium

Etter svik i Bihar vil Nitish Kumar gå ned i ettertiden som et selv…

Premium

Forklart: Hvorfor flyselskaper har blitt bedt om å dele internasjonale passasjerer … Abonner nå for å få 66 % RABATT

Nylig vant han en sølvmedalje ved den 54. internasjonale kjemi-olympiade (IChO) som ble holdt online og arrangert av Tianjin Kina midt i Covid-pandemien ved Homi Bhabha Center for Science Education, Mumbai.

Mahit hadde toppet staten i JEE Main Session 1-resultatene som ble annonsert 11. juli. Men å være i en “ingen kommunikasjonssone” på grunn av olympiaden fikk Mahit vite om bragden hans bare to dager senere, 13. juli.

Sytten år gamle Patel kommer også fra en familie med leger – faren hans er ortopedisk kirurg som har en privat praksis, mor er gynekolog og førsteamanuensis ved SVP Hospital i Ahmedabad og hans eldste bror er tredjeårs MBBS-student ved BJ Medical College, Ahmedabad.

Les også annonse |Vil adressere “defekt” eksamensmønster, knekk UPSC: JEE Main Topper fra Rajasthan

“Siden barndommen har jeg vært tilbøyelig til å bruke begreper og mer interessert i matematikk. Foreldrene mine har alltid støttet mine valg og aldri tvunget noen avgjørelser på meg, sier Sharvil.

Sharvil er fokusert på JEE Advanced og sikter også mot informatikk ved IIT Bombay. Han sier imidlertid at han forventet en bedre rangering.

“Jeg vil foreslå alle aspiranter å ikke gjøre blindt hardt arbeid, men en planlagt, målrettet og systematisk forberedelsesmodul. Ikke ta eksamenspress, men (betrakt det) som en plattform for å bevise deg selv. Fortsett også å lese NCERT-manualer og gi mer tid til kjemi siden det handler om å huske enn matematikk og fysikk,” Sharvil sier.

Annonse

Fire studenter fra Ahmedabad var blant de 200 beste, mens 10 befant seg blant de 500 beste og 18 elever i topp 1000.

Les også |JEE Hovedresultat 2022: Sjekk kategorimessig avskjæringsliste < p>Totalt 10,26,799 unike kandidater registrerte seg, hvorav 9,05,590 dukket opp i JEE-Main i år. Av disse registrerte 8.72.970 seg til junieksamenen, hvorav 7.69.604 møtte opp til testen.

Tilsvarende, i juli JEE-Main, hadde 6.22.034 registrert seg, hvorav 5.40.242 tok eksamen. . Både i juni- og julieksamenene var det 4.68.205 vanlige studenter som registrerte seg, mens de som tok eksamen var 4.04.256.

De 2,5 lakh beste studentene valgt ut på grunnlag av JEE-Main vil bli erklært kvalifisert for videregående eksamen. Resultatet av den avanserte undersøkelsen vil bli offentliggjort 11. september.

Forklart av The Indian Express Ikke bare les nyhetene. Forstå det. Les våre daglige forklaringer Les nå