Ingen uppdatering från Västbengalen, Tamil Nadu om implementeringen av NEP 2020: Regeringen i Lok Sabha

0
121

Ledamöterna i Lok Sabha under pågående monsunsession i parlamentet i New Delhi, 8 augusti 2022. (Sansad TV/PTI)

Västbengalens och Tamil Nadu-regeringarna har inte delat all information med centret om status för genomförandet av den nationella utbildningspolitiken i de två staterna, 2020, enligt ett skriftligt svar från utbildningsministeriet i Lok Sabha på måndagen.

“Staterna Västbengalen och Tamil Nadu har ännu inte informerat om statusen för implementeringen av NEP 2020. Återstående stater och unionsterritorier har initierat åtgärder för NEP-implementering,” enligt svaret på en fråga som ställdes av MP Dibyendu Adhikari (vald på en TMC-biljett men tydligen i linje med BJP nu).

Tamil Nadu-regeringen ledd av DMK har redan meddelat att den inte kommer att genomföra NEP. Istället har den tillsatt en kommitté för att utarbeta en statlig utbildningspolitik. Västbengalen, som styrs av Trinamool-kongressen, har också tillsatt en panel för att “granska” NEP, 2020.

Dessa två stater är också bland de fyra som inte har skickat input om den pågående övningen för att revidera skolans läroplan eller den nationella läroplanen (NCF) till centret. De andra två staterna är Tamil Kerala och Telangana, hade centret berättat för Lok Sabha den 25 juli.

Tills nu, förutom Kerala, Tamil Nadu, Västbengalen och Telangana, har alla stater och UT trätt fram för att lämna sina synpunkter, hade ministeriet sagt i ett skriftligt svar på en fråga från kongressens parlamentsledamot Kodikunnil Suresh. Förklarat av The Indian Express Läs inte bara nyheterna. Förstå det. Läs våra dagliga förklaringar Läs nu