”Gregor Zybicky bjuder på klassisk musik – inte mer”

0
56

Svenska Kammarorkesterns konstnärlige chef Gregor Zubickys borde i sitt sommarprat prata längre om känslan av rotlöshet med anledning av hans ständiga exil för när han börjar prata om vuxenlivet falnar intresset, skriver DN:s Niklas Wahllöf i en recension. ”För när han i berättelsen går över till vuxenlivet blir det närmast ett övermått av musiken, ur ett väl tekniskt, internt perspektiv.” GP:s Jan Andersson skriver att sommarpratet är för den som gillar klassisk musik, och gör man inte det så bjuder inte Zubicky på särskilt mycket. Aftonbladets Jon Hansson framhåller ett sidospår som det mest intressanta: Vilken roll spelar musiken och kulturen i stort för människors identitet och nationalitet? ”Vilka berättelser, vilken musik har format dagens Sverige? Kan man fundera på. Vi är väl inte bara Volvo, skiftnycklar och ingenjörer.”