Den beste Windows 11-versjonen for PC-spilling

0
46

Windows 11-spillytelse kom i tvil så snart Microsoft lanserte den. Nå som den har vært ute en stund, er det på tide å sammenligne Windows 11 Home og Professional-utgaver/versjoner for å se hvilken som er best for PC-spilling.

Svaret er ja, men sjekk vår Windows 11 vs. Windows 10-artikkel for å få hele bildet. Windows 11 vil forbedre spillopplevelsen din. I motsetning til Windows 10, støtter Windows 11 de nyeste spillteknologiene, noen tidligere kun tilgjengelig for Xbox-brukere.

Spillmodusen som hjalp Windows 10 med å kjøre nyere spill på eldre oppsett er også tilgjengelig på Windows 11, men den er forbedret. Bortsett fra å frigjøre CPU, begrenser Windows 11 bakgrunnsaktiviteten og tildeler flere ressurser slik at du kan spille spillet ditt uforstyrret.

Windows 11 har også nye spillfunksjoner som Auto-HDR, DirectStorage og en innebygd Xbox-app. La oss se hva disse nye funksjonene handler om og hvordan de kan forbedre spillopplevelsen din.

Auto-HDR

I 2017 kunngjorde spillutviklere HDR-funksjonen for siste generasjons konsoller. Det betydde at bare en håndfull spill skulle støtte HDR. Microsoft utviklet Auto-HDR, som kan gjøre ethvert spill til en HDR-opplevelse så lenge skjermen støtter denne funksjonen.

Det betyr at hvis du har en HDR-skjerm, vil Windows 11 oppdage den og automatisk slå på auto-HDR slik at du kan oppleve spillene dine på et helt nytt nivå. Fargene vil være levende og realistiske, og øke den visuelle spillopplevelsen din.

DirectStorage

An Application Programming Interface (API) er et mellomledd mellom to applikasjoner og får dem til å fungere bedre. Direct Storage er en slik API, og dens oppgave er å formidle mellom GPU og SSD. Det betyr at GPU kan behandle og dekomprimere spilldataene uten involvering av CPU. Dette gjør spillets lastetider mye kortere.

Før DirectStorage ville API-en sende spilldataene fra RAM-en til CPU-en for dekompresjon og prosessering, og først da ville den returnere dem til RAM-en og til slutt til GPU-en for å gjengi og projisere dataene. Men DirectStorage hopper over hele dette trinnet og sender de komprimerte dataene direkte til GPUen, så det er opp til GPUen å raskt dekomprimere, behandle og projisere dem.

Når DIrectStorage kombineres med en NVMe SSD, går hele prosessen lynrask, og GPUen vil ikke føle noe ekstra stress. Dessuten vil CPU være fri til å håndtere andre oppgaver. DirectStorage er eksklusivt for Windows 11 og vil ikke bli en del av noen fremtidige Windows 10-oppdateringer.

Innebygd Xbox-app

I motsetning til Windows 10 har Windows 11 Xbox-appen og Xbox Game Pass som innebygde funksjoner. Den kobler hele Windows-økosystemet til én maskin. Tidligere måtte du laste ned Xbox Companion-appen separat fra PlayStore for å koble PC-en til Xbox-systemet. Game Pass gir abonnentene tilgang til Xbox-skyspill umiddelbart.

Xbox Cloud Gaming er fortsatt i betautviklingsfasen, men du kan allerede logge på og spille noen av de mest ettertraktede spillene titler. Du trenger en god internettforbindelse og en stasjonær eller bærbar datamaskin.

Optimalisert startmeny

Denne funksjonen er ikke relatert til spill, og den er kanskje ikke bekymret for folk som bruker PC-ene sine kun til spilling. Men det er en fin funksjon, spesielt hvis du bruker PC-en til profesjonelle eller andre underholdningsformål i tillegg til spilling.

Startmenyen i Windows 11 er optimalisert og allsidig. Det er enkelt å få tilgang til forskjellige programmer og navigere mellom apper. Start-menyen kan også endres for å passe dine behov. Dette er viktigere for nettbrettbrukere som ikke liker den overdimensjonerte Start-menyen som tar opp en stor del av den nedre skjermen, men det kan også være nyttig for spillere og gameplay-streamere.

Windows 11 Home vs. Windows 11 Pro

Nå som det er klart at Windows 11 er et bedre alternativ for spillere, er spørsmålet hvilken versjon/utgave du skal velge? La oss se på hovedforskjellene mellom de to utgavene av dette operativsystemet og hvordan de påvirker spillopplevelsen.

CPU

Den virkelige forskjellen mellom Windows 11 Home og Pro ligger i CPU. Mens Home-utgaven kun støtter én CPU med 64 kjerner, støtter Pro-utgaven to, med opptil 128 kjerner.

Det betyr ikke nødvendigvis at Pro-utgaven er bedre for spilling. Ressursadministrasjonen er vanligvis strømlinjeformet mens du spiller, så de to CPUene er unødvendige. Takket være den nye DirectStorage er én CPU mer enn i stand til å kjøre spillet ditt jevnt.

RAM

Windows 11 kan støtte mye større RAM-størrelser. Home-utgaven støtter opptil 128 GB RAM, mens Pro opptil 2 TB.

Merk at 128 GB allerede er langt over toppen for spill. Home-utgaven bør være tilstrekkelig hvis du ikke vil bruke PC-en til andre formål enn underholdning.

Sikkerhetsfunksjoner

Windows 11 Pro vinner løpet når det kommer til sikkerhet. Den kommer med en BitLocker, en funksjon som du kan slå på og kryptere harddisken. På den måten vil dataene dine være beskyttet, og ingen nysgjerrige øyne vil kunne se innholdet eller stjele det.

Når BitLocker krypterer harddisken din, vil ingen ha tilgang til den med mindre de har et passord eller en gjenopprettingsnøkkel. Det betyr at selv om PC-en din blir stjålet, trenger du ikke å bekymre deg for innholdet du har på den.

Dessverre er denne funksjonen ikke tilgjengelig på Windows 11 Hjem. Men som gamer, trenger du dette ekstra beskyttelseslaget? Det kan være nyttig for fagfolk som prøver å ivareta arbeidet sitt. Men for alle andre er et godt antivirus og en VPN nok.

Oppdateringer

Hvis du er avhengig av regelmessige oppdateringer for optimal spillytelse, bør du vite hvordan Windows-oppdateringer fungerer. Uansett hvilken utgave av Windows du har, mottar de alle oppdateringer etter behov. Både Home og Pro mottar jevnlige oppdateringer.

Kostnaden

Hvis du oppgraderer fra Windows 10, er Windows 11 Home gratis. Pro-utgaven koster alltid $200, enten du oppdaterer eller kjøper en ny lisens.

Hvis du bruker datamaskinen til profesjonelle formål ved siden av spill, kan det være lurt å gjøre investeringen. Alle tilleggsfunksjonene er verdt prisen. Men hvis du bare bruker PC-en til spilling, surfing og hverdagsarbeid, er det ikke nødvendig å betale for et nytt OS.

Windows 11 Home kommer med alle de nye spillfunksjonene uten kostnad. Det vil bety at Home er den beste utgaven for spillere når de skal velge mellom de to.

Hva med Windows 11 Enterprise?

Microsoft utviklet Windows 11 Enterprise kun for bedrifter. Den krever en volumlisensavtale, og du kan ikke kjøpe en OEM-nøkkel for den. Windows Enterprise er ikke utviklet for forbrukere, men for selskaper.

Windows 11 Enterprise har alle de samme funksjonene som Home- og Pro-utgaver og noen tilleggsapper spesielt utviklet for bedrifter. Dette betyr at hvis du har Enterprise-utgaven, kan du spille spill like godt som på en hvilken som helst annen utgave.

Husk at Enterprise er det dyreste alternativet, men hvis du trenger det til PC-en du bruker både til underholdning og jobb, kan du ikke gå galt. Du må imidlertid gi dette nye operativsystemet noen ekstra tillatelser for å kjøre spill.

Hvilken utgave er best for spill?

Når det kommer til spill, er OS-mulighetene de samme enten du velger Home-, Pro- eller Enterprise-utgaven. Ingen tilleggsfunksjoner de måtte ha vil gi en annerledes spillopplevelse. Windows 11 Home er alt du trenger som spiller.

Windows 11 Home er et utmerket valg for alle. Den tar med alle de nye spillfunksjonene i de to andre utgavene og koster ingenting hvis du oppdaterer fra Windows 10. Den er designet for forbrukerbruk og er det beste alternativet for folk flest.

Det betyr ikke at Pro- og Enterprise-utgavene er noe dårligere. De kommer bare med tilleggsfunksjoner som ikke er så nyttige for gjennomsnittlige spillere og koster mer. Hvis du er profesjonell og bruker PC-en til arbeid og underholdning, kan du gjerne gå med enten Windows 11 Pro eller Enterprise.