14.30: Inflationen i USA väntas ha bromsat in i juli

0
45

Klockan 14.30 i eftermiddag kommer amerikanska inflationssiffror för juli. Enligt förhandsprognoserna väntas inflationen ha bromsat in något till 8,7 procent, jämfört med 9,1 procent i juni, skriver flera medier. Precis som i Sverige har inflationen i USA varit hög på sistone och i juni var siffran den högsta på 40 år. Dagens siffror är en viktig indikator för hur den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer agera vid framtida räntemöten. Craig Elam, senior marknadsanalytiker på Oanda, säger till Bloomberg att ”dagens inflationssiffra kan sätta tonen för marknaderna för resten av månaden”. En siffra under prognosen kan få marknaderna att rusa medan en högre siffra än väntat kan ge motsatt effekt. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.