Zelenskyj kräver totalstopp för turister från Ryssland – får medhåll av Sanna Marin

0
120

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kräver att västvärlden förbjuder ryska medborgare från att resa in i deras länder. Kravet framförs i en intervju med Washington Post från hans presidentpalats i Kyiv. Det finns i nuläget inget sådant förbud på EU-nivå. Vissa kritiker har hävdat att det på ett orättvist sätt skulle slå mot ryssar som flyr landet för att de är kritiska mot Vladimir Putin och hans krig. Men Zelenskyj håller inte med. Han kräver att ryssarna ”lever i sin egen värld tills att de förändrar sin filosofi”. – Oasvett vilken typ av ryss – tvinga dem att åka till Ryssland […] Folket valde den här regeringen och de bekämpar den inte, bråkar inte med den, skriker inte på den. Under måndagen framförde Finlands statsminister Sanna Marin samma krav i en intervju med Yle. – Samtidigt som Ryssland för ett aggressivt, brutalt anfallskrig i Europa så kan ryssar leva ett normalt liv, resa i Europa, vara turister. Det är inte rätt.