Home Svenska Vårbynätverkets ledare under hårdare bevakning

Vårbynätverkets ledare under hårdare bevakning

0

Vårbynätverkets ledare Chihab Lamouri ska placeras på säkerhetsavdelning på anstalten Hall eftersom han bedöms ”särskilt benägen” att begå brott från insidan. Det rapporterar nyhetsbyrån Siren, skriver DN. Den nya avdelningen har högre grad av övervakning och kontroll. Åtgärden ska förhindra rymning eller fritagning och allvarliga brott på anstalten. Kriminalvården bedömer att personer kan utsättas för allvarligt eller dödligt våld i och utanför fängelset, och att det finns en risk för personal att mutas av gängledaren eftersom han ”sannolikt besitter stora ekonomiska tillgångar”. Lamouri dömdes till 17 år och 10 månaders fängelse för bland annat mordförsök, stämpling till mord och människorov i höstas. I våras fastställdes domen i hovrätten.