TS CPGET 2022: Provschema släppt på cpget.tsche.ac.in; hallbiljetter väntas snart

0
47

TS CPGET 2022: Inträdesproven i alla ämnen kommer att vara på 90 minuter. (Representativ bild. Expressfoto av Jasbir Malhi)

TS CPGET 2022: Osmania University har släppt examensschemat och datumen för Telangana State Common Post Graduate Entrance Test, TS CPGET 2022. Registrerade kandidater kommer att kunna kontrollera hela schemat för CPGET på den officiella webbplatsen — cpget.tsche.ac.in.

Läs |UPSC Civil Services: Spelar examensämnen en roll i förberedelserna? Experter avkodar

Enligt schemat som släppts av Osmania University of Hyderabad är CPGET-proven planerade att börja den 11 augusti och avslutas den 23 augusti 2022. Tentamen kommer att hållas i tre skift — 9:30 till 11:00, 13:00 till 14:30 och kl. 100 mark. Dessutom kommer inträdesprovet att bestå av tre eller fyra varianter av objekttyp
såsom analogier, klassificering, matchning, förståelse av en forskningsstudie/experiment/teoretisk synvinkel, etc., med flera svar förutom de vanliga flervalsobjekten. Frågepappret kommer att baseras strikt på den föreskrivna kursplanen för antagningsprovet.

Common Post Graduate Entrance Tests (CPGET) – 2022 på statlig nivå genomförs av Osmania University för antagning till olika P.G (M.A., M.Sc., M.Com, etc.) kurser, P.G. Diplomkurser och femåriga integrerade program (M.A., M.Sc., M.B.A) som erbjuds av Osmania, Kakatiya, Telangana, Mahatma Gandhi, Palamuru, Satavahana och Jawaharlal Nehru Technological University. Kandidater bör notera att det inte finns något antagningsprov för vissa ämnen, nämligen M.A. Arabiska, Kannada, Marathi, Persiska och Teaterkonst.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

UPSC Key-8 augusti 2022: Varför du bör läsa “NITI Aayog” eller “Bottom-up A…

Premium

Inlägg för Tejashwi håller RJD i handen, BJP väntar och tittar

Premium

UPSC Essentials: Nyckelord för den senaste veckan med MCQs

Premium

C Raja Mohan skriver | Indien, Bangladesh, Pakistan: Vad öst kan lära väst Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu