Taiwaneser lugna trots hot: ”Är inte mycket att göra”

0
118

De flesta invånarna i Taiwan håller sig lugna trots Kinas aggressioner, skriver Deutsche Welle som har besökt ön. Den tyska kanalen beskriver livet i Taiwan som relativt oförändrat trots Kinas militärövningar, vilket står i stark kontrast till hur omvärlden har reagerat på övningarna. För de flesta taiwaneser fortsätter livet precis som vanligt. – Vad kan vi annars göra? säger historiken Albert Wu. Det är inte mycket att göra förutom att hålla sig informerad och börja förbereda för det värsta, men hålla sig lugn under tiden. Flera personer uppger att de skulle bli betydligt mer nervösa om vänligt sinnade länder började evakuera sina invånare. Boende anser att det skulle ses som en viktig indikator för huruvida Kina på allvar förbereder en invasion av Taiwan.