Svenska företag väntas få medvind av klimatpaketet

0
131

Flera svenska bolag kan komma att gynnas av USA:s nya klimatpaket för runt 4 000 miljarder kronor, uppger Business Swedens regionchef Tobias Glitterstam för DI. – Det är klart att svenska bolag har lösningar som direkt adresserar problemen som ska tacklas, säger han till tidningen. Några exempel han nämner är H&M, Ikea, Volvo och Northvolt. Handelsbankens hållbarhetsanalytiker Josefin Johansson tror att ABB och aluminiumjätten Gränges kommer att gynnas av Joe Bidens klimatpaket. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.