Staden Alabama upplöser polisen på grund av rasistisk text

0
48

På tisdagen sa Latimore att “lämpliga åtgärder har vidtagits” mot polisen som påstås ha skickat texten, även om han vid den tidpunkten inte ville namnge personen eller någon inblandad. (fil)

Ett rasistiskt sms skickat av en polis har fått tjänstemän i en liten stad i Alabama att upplösa sin polisavdelning och sparka polischefen och biträdande chefen. Vincent borgmästare James Latimore bekräftade på torsdagen att polischefen James Srygley och Assistant Chief John L. Goss hade avskedats, rapporterade al.com.

Shelby County Sheriff’s Office fördömde på fredagen de två officerarnas agerande och sa att de står med staden “att tillhandahålla akuta brottsbekämpande tjänster till medborgarna (i Vincent) vid denna tidpunkt.”

I meddelandet, som nyligen dök upp på sociala medier, identifierades någon som “752? texter: “Vad kallar ni en gravid slav?” En oidentifierad mottagare svarar två gånger: “?” och “??” “752? svarar: “BOGO Köp en, få en gratis” “Det här har slitit isär denna gemenskap. Det spelar ingen roll vilken färg vi har så länge vi gör rätt för människor,” Kommunfullmäktigeledamoten Corey Abrams sa under torsdagens fullmäktigemöte.

På tisdagen sa Latimore att “lämpliga åtgärder har vidtagits” mot tjänstemannen som påstås ha skickat texten, även om han vid den tidpunkten inte ville namnge personen eller någon inblandad.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

9 FIRs, många meddelanden: Shrikant Tyagi's långa historia av ryktbarhet

Premium

Efter pandemin, anställda ovilliga att återvända, företag tar kontor till små…

Premium

Brevet länkar Shrikant Tyagi till BJP, hade polisskydd i över ett år

Premium

Experter förklarar: Vad som krävs för att uppfylla Indiens solenergidröm Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Stadens webbplats listar tre personer i dess avdelning: Srygley, Goss och officer Lee Carden. Under rådsmötet meddelade Latimore att han hade stängt av chefen och biträdande chefen, och rådet röstade för att avsluta byrån. Latimer sa att Carden lämnade in sin avskedsansökan via sms bara timmar efter att kommunfullmäktige röstade för att upplösa avdelningen.

Vincent ligger i centrala Alabama, sydost om Birmingham, och har en befolkning på knappt 2 000 personer. Det ligger i länen Shelby, St. Clair och Talladega.

 

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu