Polen vägrar acceptera EU:s krav – ska inte göra mer

0
61

Polen kommer inte att göra något ytterligare för att uppnå EU-kommissionens krav på landet, som handlar om att göra mer för att respektera rättsstatsprincipen. Det meddelar partiledaren för regeringspartiet Lag och ordning, Jaroslaw Kaczyński, som brukar beskrivas som landets faktiska ledare även om han inte är premiärminister. EU har krävt att Polen når vissa ”milstolpar” kring landets juridiska system. Den nuvarande politiken strider mot EU:s demokratiska standard och innan saker och ting förändrats kommer EU hålla inne med stödbetalningar om 35 miljoner euro. I regeringsvänliga medier hävdar Kaczyński att Polen har visat ”maximalt med god vilja” för att anpassa sig, men att EU inte har hållit sitt löfte. Därför kommer Polen inte att göra något mer för att blidka unionen. Samtidigt är landet i stort behov av EU-utbetalningarna för att hantera den krisande ekonomin.