M: Andersson utesluter inte höjd fastighetsskatt – statsministern: ”Absurt”

0
58

Oppositionen är skeptisk till statsminister Magdalena Anderssons (S) skatteuttalanden i Ekots partiledarutfrågning. Liberalernas riksdagsledamot Gulan Avci skriver på Twitter att det är tydligt att S kommer införa beredskapsskatt och ”skicka notan till alla de som redan betalar höga skatter”. ”Och hon kan inte lova att fastighetsskatten inte ska höjas”, skriver Avci. Även Moderaternas presschef Niklas Gillström har reagerat på statsministerns svar om fastighetsskatten. ”Magdalena Andersson vägrar att utesluta höjd fastighetsskatt i SR:s partiledarutfrågning (…) Hon är alltså villig att slänga upp pensionärernas bostäder på förhandlingsbordet med Vänsterpartiet.” När Andersson får frågan om hon kan lova att inte röra fastighetsskatten svarar hon att S inte kommer gå till val på att återinföra den. Hon säger att det är ”helt absurt” att Moderaterna påstår detta. – Vi har suttit i regeringsställning i åtta år, de har vevat om detta 2014, 2018 och nu 2022. Vi har inte återinfört fastighetsskatten och har inga planer eller förslag på det.