Joe Biden står tillsammans med muslimer efter “hemska mord” i New Mexico

0
64

USA:s president Joe Biden (REUTERS, fil)

USA:s president Joe Biden uttryckte solidaritet med det muslimska samfundet i söndags efter att en fjärde muslimsk man dödats i Albuquerque, New Mexico< /strong>, i vad myndigheterna beskriver som riktade attacker. Biden sa i ett Twitter-inlägg efter nyheten om det fjärde dödsfallet att han var arg och ledsen över morden.

“Medan vi väntar på en fullständig utredning, är mina böner till offren’ familjer, och min administration står starkt bakom det muslimska samfundet,” Sa Biden i ett inlägg på Twitter. “Dessa hatiska attacker har ingen plats i Amerika.”

Polisen i New Mexico och federala myndigheter undersökte morden, varav det senaste inträffade på fredagskvällen. De andra tre muslimska männen som dödats i statens största stad under de senaste nio månaderna verkar ha varit måltavlor för sin religion och ras, har polisen sagt. Två av de mördade männen var medlemmar av samma moské, som sköts ihjäl i Albuquerque i slutet av juli och början av augusti. P

Olice sa att det fanns en “stark möjlighet” deras död var kopplad till mordet på en afghansk immigrant i november. New Mexico State Police, FBI och U.S. Marshals Service är bland de myndigheter som hjälper till med utredningen. New Mexicos guvernör Michelle Lujan Grisham sa i ett Twitter-inlägg sent på lördagen: “De riktade morden på muslimska invånare i Albuquerque är djupt ilska och helt outhärdliga.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla< img src="https://indianexpress.com/wp-content/plugins/lazy-load/images/1x1.trans.gif" />Premium

Delhi Konfidentiellt: Raghav Chadha slår en lyrisk ton när han bjuder…

Premium

PM:s kansli förklarar tillgångar för ministrar, Modi donerar andel i endast prop…

Premium

9 FIRs, många notiser: Shrikant Tyagi's långa historia av ryktbarhet

Premium

Efter pandemin, anställda ovilliga att återvända, företag tar kontor till små…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket e erbjuder dig mer till mindre Köp nu