Höga elpriser väntas slå hårt mot brittiska hushåll

0
46

Elpriserna väntas slå i taket i Storbritannien i vinter, spår Cornwall Insight i sin senaste rapport. Konsultfirman som regelbundet tittar på vanliga hushålls elförbrukning på brittiska öarna, justerade i dag upp sin prognos . Enligt Cornwall Insight kommer den genomsnittliga elnotan att öka med 8 000 kronor på årsbasis, till motsvarande över 50 000 svenska kronor. Elpriserna väntas därefter att fortsätta att öka fram till april. – Levnadskostnaderna är redan sedan tidigare en huvudnyhet, då alltfler människor upplever att de inte har råd med energi, det här kommer bara förstärka den oron, säger Craig Lowrey, en av analytikerna bakom prognosen. Även i Sverige spås det bli höga elpriser i vinter, detta på grund av en osäkerhet kring ryska gasleveranser, en växande efterfrågan på el och brist på alternativ.