CUET UG 2022: Fas II-prov uppskjutna för berörda studenter; nya inträdeskort snart

0
45

CUET UG 2022: Enligt uppgifterna från UGC-chefen begärde totalt 15811 kandidater ett annat datum från 12 till 14 augusti. (Representativ bild. Express foto av Gurmeet Singh)

CUET UG 2022: National Testing Agency (NTA) har flyttat om fas två-proven i Common University Entrance Test Undergraduate (CUET UG) 2022 vid vissa centra. De uppskjutna proven kommer nu att vara schemalagda mellan 24 och 28 augusti, förklarade  University Grants Commission (UGC) ordförande, M Jagadesh Kumar.

Enligt uppgifterna från UGC-chefen begärde totalt 15811 kandidater ett annat datum från 12 till 14 augusti, eftersom vissa studenter hävdade att det var många festivaler under dessa dagar. Dessutom, “många kandidater hade begärt ett datum/stadsbyte av CUET (UG) – 2022-examen efter den 10 augusti 2022 och framåt eftersom de städer som tilldelats dem i fas II (04 till 06 augusti 2022) inte var lämpliga för dem, ” Kumar twittrade.

Läs |JEE Main 2022 Session 2 Resultat LIVE-uppdateringar

Läs även |CLAT 2023-registreringar som börjar den 8 augusti; tentamen i december

Med hänsyn till dessa önskemål har NTA beslutat att skjuta upp proven för alla dessa kandidater till den 24 till 28 augusti. Kandidaterna bör också notera att till skillnad från det tidigare tillkännagivandet om inträdeskort kommer de gamla hallbiljetterna inte längre att vara giltiga för de uppskjutna proven. NTA kommer snart att utfärda reviderade antagningskort för de omplanerade CUET UG-proven som nu är planerade mellan 24 och 28 augusti. Dessa antagningskort kommer att släppas på den officiella CUET-webbplatsen — cuet.samarth.ac.in.

“Fas III av undersökningen den 17, 18 och 20 augusti 2022 kommer att genomföras enligt schemat som meddelats tidigare till kandidaterna,” Kumar lade till.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

UPSC Key-8 augusti 2022: Varför bör du läs 'NITI Aayog' eller 'Bottom-up A…Premium

Inlägg för Tejashwi håller RJD i handen, BJP väntar och tittar på

Premium

UPSC Essentials: Nyckeltermer för den senaste veckan med MCQs

Premium

C Raja Mohan skriver | Indien, Bangladesh, Pakistan: Vad öst kan lära väst Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Under tiden har NTA också lanserat ett exklusivt e-post-id för klagomålsanvändning för CUET UG 2022-aspiranter. Alla kandidater som har problem med ämneskombinationer, medium, frågepapper etc. kan nu maila sina klagomål till cuetgrievance@nta.ac.in och nämna sitt ansökningsnummer.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu