Borgerorganet i Bengaluru: Etter avgrensning ser Opp at kvotebrudd favoriserer BJP

0
43

Bruhat Bengaluru Mahanagar Palike. (Foto: Fil)

Protester pågår i staten over et utkast til varsel fra Karnataka Urban Development Department (UDD) om kvotematrisen for de 243 setene i bystyret i Bengaluru, i forkant av de lenge ventende meningsmålingene.< /p>

Fredag ​​stormet flere kongressparlamentsmedlemmer, ledet av partiets Bengaluru-ansvarlige Ramalinga Reddy, sekretariatet for å protestere mot kvotebruddet. Kongresslederne hengte en plakat over kontorskiltet til den ekstra sjefsekretæren, UDD, og ​​Bruhat Bengaluru Mahanagara Palike (BBMP) administrator, Rakesh Singh, og sa: ‘RSS office, BJP office’.

UDD-utkastet varsling, utgitt 3. august, reserverer 81 av de 243 setene i BBMP for OBCs (33 % reservasjon), 32 for SC/STs (13 %) og 97 for kvinner (40 %). I forlengelsen er 65 seter hver åpne for mannlige og kvinnelige kandidater i den generelle kategorien; 34 for menn i kategorien bakoverklasse A og 31 for kvinner; åtte hver for bakover klasse B kategori menn og kvinner; 14 hver for SC menn og kvinner; og to hver for ST-menn og -kvinner.

Opposisjonspartiene hevder et design i måten kvoten er utarbeidet for avdelingene på.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Delhi Konfidensielt: Raghav Chadha slår en lyrisk tone mens han byr…

Premium

PMs kontor erklærer eiendeler til ministre, Modi donerer andel i bare prop…

Premium

9 FIR-er, mange merknader: Shrikant Tyagi& #8217;s lange rekord av beryktethet

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå