Andersson tveksam till V i regering efter flaggviftandet

0
57

Vänsterpartiets krav för att släppa fram Magdalena Andersson (S) är att de ska få plats i regeringen. Men statsministern är tveksam inför att bilda regering med V, säger hon till GP. – Jag kan säga så här, Vänsterpartiet har riksdagsledamöter som har stått och viftat med PKK-flaggor. Det är inte så man bygger regeringsduglighet, säger Andersson. Under Almedalsveckan i juli fångades tre riksdagsledamöter från V på bild när de viftade med flaggor från de kurdiska organisationerna PKK, YPG och YPJ. Handlingen hade inte godkänts av partiledningen på förhand. Andersson vill inte dra några röda linjer inför en eventuellt kommande regeringsbildning annat än mot Sverigedemokraterna, men händelsen kan påverka hennes beslut att ingå regering med V. I intervjun framhåller hon dock att S och V har samarbetat bra i många år.