Yngre brodern misstänkt för bilmordet bestrider häktning

0
123

Två bröder sitter häktade, misstänkta för att ha mördat sin mamma genom att ha kört på henne på Hisingen i slutet av juli. Nu vill den yngre släppas fri, skriver GP. I överklagan mot häktningsbeslutet begär advokat Nan Sahlén att hennes klient sätts omedelbart på fri fot. Sahlén skriver att lillebrodern suttit som passagerare i bilen som framförts av någon annan, och inte har kunnat påverka situationen. Vidare lyfts pojkens ålder som ännu ett skäl till att släppa pojken. För att häkta en person som är under 18 år krävs att det förekommer synnerliga skäl, det vill säga att brottet är så allvarligt och den misstänkte på fri fot skulle kunna undanröja bevis eller påverka utredningen. Försvaret menar att det inte finns sådana skäl i fallet. Tonåringen nekar till brott.