RBI flagger global nedvekst som rammes av handel, EM

0
49

RBI-guvernør Shaktikanta Das

Selv om den pengepolitiske komiteen hevdet at den innenlandske økonomiske aktiviteten er spenstig og utvikler seg stort sett langs de forventede linjene, med India forventet å være blant de raskest voksende økonomiene i løpet av 2022-23, reiste Reserve Bank of India (RBI) sine bekymringer over innvirkningen av nedadgående anslag om global vekst og økende risiko for resesjon på global handel og fremvoksende økonomier som India.

“Bekymrende nok faller globaliseringen av inflasjonen sammen med deglobaliseringen av handelen,” sa RBI-guvernør Shaktikanta Das og la til at pandemi og krig har antent tendenser til større fragmentering, gjenoppretting av forsyningskjeder og nedskjæring av kapitalstrømmer, noe som vil utgjøre langsiktige utfordringer for både globaliseringen og den globale økonomien.

Han sa at denne utviklingen utgjør en større risiko for fremvoksende markedsøkonomier (EME) ettersom de vil måtte kjempe med både “innenlandske vekst-inflasjonsavveininger og ringvirkninger fra den mest synkroniserte innstrammingen av pengepolitikken over hele verden.”

Mer fra Politisk puls

Klikk her for mer

Mens EME-er står overfor innstramming av eksterne finansielle forhold, kapitalutstrømninger, valutasvekkelser og reservetap samtidig, har også India vært vitne til porteføljeutganger på 13,3 milliarder dollar i løpet av inneværende regnskapsår og har sett valutaen svekke seg over 4 prosent dette regnskapsåret.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

5 måter Samsung kan forbedre Galaxy Z Flip 4 og Fold 4 på< figur>Premium

'Vil vise at India kan få frem mindre, kostnadseffektive SLV': S Somanat…Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden startet som en del av Lahore

Premium

Kraften i vesken Abonner nå for å få 66 % RABATT Forklart

Eksterne forhold strammer inn

Mens fremvoksende markedsøkonomier (EME) står overfor innstramming av eksterne finansielle forhold, kapitalutgang, valutasvekkelse og reservetap samtidig, har også India vært vitne til porteføljeutganger på 13,3 milliarder dollar i løpet av inneværende regnskapsår og har sett valutaen svekke seg over 4 % denne regnskapsåret.

I sin uttalelse sa RBI at Indias eksterne sektor har motstått stormen mens de har navigert gjennom nylige globale spillovers, og vareeksporten har økt i april-juli 2022. Den sa imidlertid at “vareimporten steg til rekordhøye på høye globale råvarepriser , følgelig utvidet handelsunderskuddet til 100 milliarder dollar i april-juli 2022.» Den sa at de foreløpige dataene viser at etterspørselen etter tjenesteeksport, spesielt IT-tjenester, holdt seg oppe i 1. kvartal til tross for global usikkerhet.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Da det har vært uenighet om underskuddet på driftskontoen, sa Das at det forventes å holde seg innenfor håndterbare grenser, og RBI har evnen til å finansiere det.

“Valutareservene forblir sterke og RBI vil håndtere overflødig volatilitet i valutakurser,” sa Das og la til at de forventer lettelse på importfronten ettersom olje- og råvareprisene myker opp.< /p> TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå