Premiärminister Mitsotakis: Jag kände inte till den

0
124

Avslöjandet att grekiska underrättelsetjänsten avlyssnat en toppolitiker och två journalister ökar nu pressen på Kyriakos Mitsotakis. Premiärministern som leder en regeringskoalition av center-höger-partier hävdar att han inte haft någon kännedom om avlyssningsoperationen, rapporterar flera medier. – Vad som gjorts kan ha varit lagligt, men det var ett misstag. Jag kände inte till den och hade självklart aldrig tillåtit det, säger Mitsotakis i ett tv-sänt tal. Ledaren för vänsterpartiet Syriza, Alexis Tsipras, beskriver händelsen som Greklands ”Watergate”. Och måltavlan själv uppger sig vara chockad. – Jag hade aldrig förväntat mig att de grekiska myndigheterna skulle spionera på mig med de mörkaste tillvägagångssätten, har han sagt i en tv-intervju, enligt EU Observer.