“India biz i fare”: I amerikansk sak reiser Musk Twitters tiff over MeitY-ordrer

0
45

Twitter, som tok Elon Musk for retten for å trekke seg fra budet på 44 milliarder dollar for å kjøpe plattformen, svarte på motkravene hans ved å si at handlingene er i tråd med dens “globale praksis”< p>Twitters rettslige kamp mot noen av den indiske regjeringens innholdsblokkeringsordrer har blitt tatt opp i en annen høyprofilert sak – den om plattformens søksmål i USA mot Tesla-sjef Elon Musk for å trekke seg fra hans bud på 44 milliarder dollar for å kjøpe. det sosiale medieselskapet. Musk har anklaget Twitter for å skjule India-søksmålet for ham og at dets handlinger kan sette dets virksomhet i landet i fare.

Musk sa i sine motkrav mot Twitters søksmål at selskapets beslutning om å utfordre blokkeringsordrene av departementet for elektronikk og IT (MeitY) var en “avgang fra det ordinære kurset” siden det tidligere har blokkert “pro-ukrainske kontoer for den russiske regjeringen”.

Musk sa at mens han støtter ytringsfrihet, bør Twitter følge lovene i landene de opererer i. Han la til at den sosiale medieplattformen ikke informerte ham om søksmålet mot den indiske regjeringen, og satte dermed selskapets tredje største marked i fare.

Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer

Twitter har som svar sagt at dets handlinger i India er i tråd med dens “globale praksis” for å utfordre myndighetenes forespørsler eller lover hvis de mener at slike forespørsler ikke er “riktig omfattet under lokal lov, er prosedyremessig mangelfulle eller er nødvendige for å forsvare sine brukeres rettigheter, inkludert ytringsfrihet”. Selskapet hadde anlagt et søksmål mot MeitY i Karnataka High Court i forrige måned og utfordret en håndfull av de over 1400 blokkeringsordrene det mottok.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

5 måter Samsung kan forbedre Galaxy Z Flip 4 og Fold 4 på

Premium

«Vil vise at India kan få frem mindre, kostnadseffektive SLV»: S Somanat…

Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden startet som et stykke Lahore

Premium

Kraften i vesken Abonner nå for å få 66 % RABATT

“Hvis den (Twitter) mottar en gyldig forespørsel med passende omfang fra en autorisert enhet, kan den nekte tilgang til bestemt innhold i den spesifikke jurisdiksjonen som har utstedt det gyldige juridiske kravet eller hvor innholdet har blitt funnet å bryte lokale lover, men at det presser rutinemessig på for begrensninger på, protesterer mot eller på annen måte utfordrer forespørsler fra myndighetene eller lover der slike forespørsler ikke er autorisert eller riktig omfang i henhold til lokal lov, er prosedyremessig mangelfulle, eller som er nødvendig for å forsvare brukernes rettigheter,” sa selskapet i et svar. til Musks motkrav.

Disse påstandene ble gjort av Twitter i Delaware's Court of Chancery hvor det har saksøkt Musk for å ville avslutte avtalen om å kjøpe selskapet. I forrige måned sa Musk at han ønsket å avslutte avtalen om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar – avtalt i april – fordi selskapet var i “vesentlig brudd” på avtalen deres og hadde kommet med “falske og villedende” uttalelser under forhandlinger.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Tesla-sjefen sa også at han trakk seg fordi Twitter sparket toppledere og en tredjedel av talentanskaffelsesteamet, og brøt med forpliktelse til å “bevare vesentlig intakte de materielle komponentene i sin nåværende forretningsorganisasjon.”

I søksmålet mot regjeringens blokkeringsordre har Twitter fortalt Karnataka HC at MeitY har “i økende grad” gitt ordre om å blokkere hele kontoer uten å informere selskapet om de spesifikke tweetene fra disse kontoene som krever at de blokkeres. «Flere av nettadressene inneholder politisk og journalistisk innhold. Blokkering av slik informasjon er et grovt brudd på ytringsfriheten garantert til borger-brukere av plattformen», heter det i oppropet.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr du mer til mindre Kjøp nå