Home Svenska I en högsäkerhetscell tillbringar Partha Chatterjee större delen av första natten sittande

I en högsäkerhetscell tillbringar Partha Chatterjee större delen av första natten sittande

0

Fängelsetjänstemän sa att en förtvivlad Chatterjee motstod att bli förd in i fängelset till en början och ville ha ett luftkonditionerat rum. (Expressfoto/fil)

Partha Chattterjee tillbringade en tuff första natt på Presidency Central Correctional Home’s högsäkerhetsblock på fredagen, med American Center-attackmästaren Aftab Ansari bland sina kamrater fångar, en takfläkt mot värmen och filtar för madrasser.

Fängelsetjänstemän sa att en förtvivlad Chatterjee först motstod att föras in i fängelset och ville ha ett luftkonditionerat rum. När det inte blev verklighet satt han enligt uppgift länge på toalettstolen i sin cell tills den gick sönder. Han låg sedan till slut på filten på golvet.

På fredagen skickade enforcement Directorate Special Court i Kolkata Chatterjee och hans medhjälpare Arpita Mukherjee till 14 dagar' 8217; rättslig vårdnad. Medan Chatterjee fördes till presidentskapets centrala kriminalvårdshem fördes Mukherjee till Alipur Women's Correctional Home.

“Han (Chatterjee) ville först inte gå in i fängelset. Det tog oss en timme att övertyga honom. Omedelbart krävde han ett luftkonditionerat rum. Ingen brydde sig om det. Han genomsöktes enligt regler och fördes sedan till cellblocket Poils Baish (1-22). Han sattes i cell nr. 2”, ett fängelse för högt fängelse.

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

ExplainSpeaking: Vad RBI:s undersökningar säger om Indiens ekonomi

Premium

Vad oppositionsstater vill ha: Fler IAS-tjänstemän, MSP-garanti, GST undantaget…

Premium

Jal Jeevan-uppdrag: En by i Maharashtra håller en lektion för resten av …

Premium

Från Nalanda-ruinerna är “framtidens universitet” redo med nytt campus, kurser Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Poila Baish är det säkraste cellblocket i fängelset, sett dygnet runt. Det hyser, förutom Ansari, de som dömts för allvarliga brott och dödsdömda.

Även i Political Pulse |Mamatas betrodda löjtnant Partha Chatterjee, bengalisk minister som är i ögonen för SSCs bluffstorm

Den höga fängelsetjänstemannen sa att Chatterjee, en gång en av de mäktigaste ledarna i Västbengalen och nr 3 i Trinamool-kongressens regering, inte har tilldelats några särskilda privilegier. “Precis som andra i kvarteret har Chatterjee’s cell filtar på golvet för sängen, en takfläkt, en kommod och ett vattenfilter. Det finns inga möbler. Efter att ha gått in i cellen lade Chatterjee ner locket på kommoden och satte sig på den. Han tillbringade större delen av natten där och somnade ofta på den. Efter några timmar gick dock locket sönder. Chatterjee satte sig sedan på filten på golvet. Kommoden reparerades senare”, sa tjänstemannen.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

Om sina måltider sa tjänstemannen att han hade bett om chapatis och sa nej till ris. “Han fick chapatis, sabzi och dal till middag. Han åt den där sittande på kommoden.” Han har sina mediciner med sig i cellen.

En annan tjänsteman sa att Chatterjee hade placerats i högsäkerhetsanläggningen för att minimera hans interaktion med någon, inklusive andra dömda. ”Senior fångvaktare har blivit uppmanade att besöka hans cell varje timme. Tjänstemän har också uppmanats att hålla kommunikationen med honom till ett minimum.”

Även om den förre ministern var synligt skakad när han kom, verkade den ha lugnat ner sig på lördagsmorgonen, sa källor, och hade te och kex.

Alipur Women's Central Correctional Home där Mukherjee är inhyst är ungefär fem minuter' 8217; köra iväg.

En tjänsteman sa att Mukherjee hade varit upprörd sedan han togs med honom. “Hon fortsatte att gråta och åt ingen middag. I morse hade hon te och kex.”

I Premium Now |Rise and fall of Arpita Mukherjee: En liten skådespelare som blev en del av Trinamool’s charmade kretsar

Chatterjee, som har haft portföljer som utbildning och industrier i Västbengalens regering och var TMC:s generalsekreterare, arresterades av verkställighetsdirektoratet den 23 juli i samband med ett bedrägeriärende med skoljobb. ED hävdar att de har återvunnit mer än 50 crore Rs i kontanter, bland andra tillgångar, från fastigheter kopplade till Mukherjee och som påstås ha koppling till honom.

TMC-regeringen har fråntagit Chatterjee alla hans ministerportföljer. Han har också stängts av från partiet.