Henvis lovforslaget om elektrisitet (endring) til parlamentarisk panel: AIPEF til PM

0
48

Parlamentsmedlemmer fra flere store politiske partier har kalt lovforslaget folkfiendtlig og erklært sterk støtte til agitasjonen av elektrisitetsarbeiderne, sa Gupta. (Representasjonsfilbilde)

Alle India Power Engineers’ Federation (AIPEF) har oppfordret statsminister Narendra Modi til at elektrisitetsloven (endringer) 2022 – som tar sikte på å styrke regulatorer og oppmuntre til konkurranse i sektoren, blant annet – bør henvises til parlamentets stående komité for energi for detaljert diskusjon med alle interessentene.

AIPEF-talsperson V K Gupta sa at i henhold til lovgivningen av 8. august, ville Union Power Minister R K Singh flytte lovforslaget om å endre elektrisitetsloven, 2003.

“Strømingeniører og ansatte fra hele landet vil stoppe arbeidet umiddelbart og protestere 8. august dersom lovforslaget legges fram i parlamentet,” sa Gupta, og la til at kraftansatte’ protest vil fortsette 10. august ved alle distriktshovedkvarterene over hele landet i tråd med beslutningen tatt av National Coordination Committee of Electricity Employees and Engineers (NCCOEEE) 2. august.

Les også |Obligatorisk stemmegivning er ikke praktisk i India: MoS Law and Justice S P Singh Baghel

Kraftsektorens ingeniører og ansatte i alle delstater over hele landet har utstedt et varsel om agitasjon mot ‘ensidige forsøk fra senteret’ for å få lovforslaget vedtatt i Stortinget.

Historier kun for abonnenterSe alle

Premium

Hva opposisjonsstater ønsker: Flere IAS-offiserer, MSP-garanti, GST-fritak…

Premium

Jal Jeevan-oppdrag: En landsby i Maharashtra holder en leksjon for resten av …

Premium

Fra Nalanda-ruinene, 'universitetet i future' er klar med nytt campus, kurs

Premium

Lov nå, betal senere feiler kraftsektoren. Abonner nå for å få 66 % RABATT

Til tross for gjentatte forespørsler fra AIPEF, har sentralregjeringen ikke hatt noen samtaler med elektrisitetsingeniørene eller de ansatte en gang tidligere angående de foreslåtte endringene i elektrisitetsloven, 2003, sa Gupta.

I fjor hadde senteret lovet gjennom et skriftlig brev til United Kisan Morcha at lovforslaget om elektrisitet (endringer) ikke ville bli innført i parlamentet uten konsultasjon med alle interessenter, inkludert bønder, sa han. Nå, hvis sentralregjeringen har tatt en ‘ensidig beslutning’ å innføre lovforslaget og vedta det i parlamentet, så er det et klart brudd på det skriftlige løftet gitt til United Kisan Morcha, la Gupta til.

Les også |Parliament Monsoon Session Live: MBBS-seter doblet fra 51 000 til en lakh om 8 år, sier helseminister i RS.

Parlamentsmedlemmer fra flere store politiske partier har kalt lovforslaget folkfiendtlige og erklært sterk støtte til agitasjonen av elektrisitetsarbeiderne, sa han.

Gupta sa at staten ønsker at private bedrifter skal tjene penger ved å bruke nettverket av offentlige kraftdistribusjonsselskaper i konkurransens navn. Forbrukeren vil ha en billig og pålitelig strømforsyning, ikke konkurranse, la han til.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke tilbyr deg mer til mindre Kjøp nå