Fosterländsk glöd bör ingjutas i ungdomen: PM

0
43

Premiärminister Narendra Modi med JKNC:s president Farooq Abdullah i New Delhi på lördag. (PTI-foto)

Azaadi ka Amrit Mahotsav är en “sanskar utsav för ungdomar”, som kommer att fylla dem med “odödlig passion att bidra för landet”, sa premiärminister Narendra Modi när han talade vid det tredje nationella kommittémötet om Azadi ka Amrit Mahotsav här på lördag.

Modi sa att den patriotiska glöd som sågs under frihetskampen var oöverträffad, och det är samma glöd “som vi behöver ingjuta i vår nuvarande generation och kanalisera den för nationsbyggande”. Han sa att Azadi Ka Amrit Mahotsav skapar en atmosfär av patriotisk iver i landet och att det är ett utmärkt tillfälle att etablera ungdomens känslomässiga koppling till uppgiften att bygga nation.

Modi lyfte fram bidraget från frihetskämpar från stamsamhällen och sa att folk borde hylla genom att bygga stammuseer på lokal nivå.

Bland medlemmar i kommittén som deltog i mötet var Lok Sabhas talman Om Birla, Manipur och West Bengals guvernör La Ganesan, chefsministrarna Yogi Adityanath, Ashok Gehlot, Naveen Patnaik och Mamata Banerjee, Maharashtras vice CM Devendra Fadnavis, parlamentsledamöterna Farooq Abdullah och Sharad Pawar, BJP:s president JP Nadda, högre tjänstemän, andliga ledare, artister och filmpersonligheter. p>Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

UPSC Key-8 augusti 2022: Varför du bör läsa “NITI Aayog” eller “Bottom-up A…

Premium

Inlägg för Tejashwi håller RJD i handen, BJP väntar och tittar påPremium

UPSC Essentials: Nyckelord för den senaste veckan med MCQs

Premium

C Raja Mohan skriver | Indien, Bangladesh, Pakistan: Vad öst kan lära väst Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Kommittémedlemmarna gav en översikt över de aktiviteter som de tagit upp under Amrit Mahotsav och gav också sina förslag och input för att ytterligare stärka kampanjen. Unionens inrikesminister Amit Shah förklarade att mer än 60 000 program har organiserats i landet hittills under Amrit Mahotsav.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket erbjuder dig mer till mindre Köp nu