Delhi L-G skriver till chefssecyen på grund av förseningar med att lämna in kabinettsförslag

0
49

Delhis löjtnantguvernör Vinai Kumar Saxena (fil)

Delhis löjtnantguvernör Vinai Kumar Saxena har skrivit till chefssekreteraren angående förseningen med att lämna in regeringsförslag och andra papper och har sökt efterlevnad av Transaction of Business Rules (ToBR), 1993, sade officiella källor på L-G:s kontor. Chefssekreteraren uppmanades också att tillhandahålla kabinettsförslag två dagar i förväg, tillade källorna.

“Efter att ha observerat att överträdelsen av affärstransaktioner av regeringen för National Capital Territory of Delhis regler, 1993, inte låg i intresset för öppen och ansvarsfull styrning, har L-G-sekretariatet skrivit till chefssekreteraren, som också är sekreterare i regeringen. , för att undersöka frågan och säkerställa att fastställda lagstadgade bestämmelser i ToBR följs, både i bokstav och anda”, sade tjänstemän.

En kopia av detsamma har också skickats till chefsminister Arvind Kejriwal, sade tjänstemännen, och tillade att ett betydande antal promemorior/förslag/kabinettsnoteringar tas emot strax före det planerade regeringsmötet eller till och med efter avslutandet av sådana. möten, utan att anteckna någon anledning till en sådan överträdelse av ToBR.

Under tiden sa en regeringstjänsteman i Delhi, “LG agerar som en grundskolerektor. Han kämpar alltid och hittar småfel. Vi vill inte slåss med honom. Regeringen vill koncentrera sig på allmän välfärd.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Ingen skuldbeläggning av offer, ingen fetischering av abuse: Darlings visar varför vi behöver mo…

Premium

Hur den indiska actionspektakulära RRR blev en smäll i Amerika

Premium

5 sätt på vilka Samsung kan förbättra Galaxy Z Flip 4 och Fold 4< figur>Premium

Förklarat: Första flygningen av Indiens senaste raket, vad det betyder för…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Vidare, enligt informationen som delas av källor med L-G House, skickades mellan april 2020 och 15 juli totalt 234 förslag som godkänts av Delhis kabinett till L-G-sekretariatet och 79 av dem skickades en dag före det planerade regeringsmötet, 63 på mötesdagen och 40 efter att regeringsmötet hölls.

“Det är uppenbart att efterlevnaden av ToBR i denna fråga endast skedde i 22 % av fallen, medan det i 78 % av fallen fallen som ToBR kränktes utan någon motivering”, hävdade källor.

“L-G-kontoret har noterat med oro att en sådan bristande efterlevnad av ToBR vid första anblicken resulterar i att det ger lite eller ingen tid för studier av förslag som krävs för effektiva överläggningar under regeringssammanträdet. Det resulterar också i otillräcklig tid för L-G-kontoret att bilda sig en åsikt, om någon, vilket påverkar den övergripande styrningen av den nationella huvudstaden,” sa de.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu