Daglig orientering: Øye med inflasjon, RBI går for tredje renteøkning i år; En tapt og funnet Mumbai-historie

0
47

Toppnyheter 6. august 2022

Det er lørdag!

Sett i gang helgen med de 5 beste historiene fra dagens utgave : RBI går for tredje renteøkning i år; en tapt og funnet Mumbai-historie; hvordan CWG-medaljevinner Tejaswin Shankars trener oppdaget høydehopptalent hos en cricketentusiast; og mer.

1) Pengepolitisk komité på fredag, med henvisning til høye inflasjonsnivåer, som fortsatt er over RBIs øvre målbånd på 6 prosent. vedtok enstemmig å øke reporenten — renten som RBI låner ut midler til kommersielle banker med — med 50 basispunkter til 5,4 prosent med umiddelbar virkning.

Hvorfor? I sin uttalelse sa RBI at med inflasjonen forventet å holde seg over den øvre terskelen i Q2 og Q3, understreket MPC at vedvarende høy inflasjon kan destabilisere inflasjonsforventningene og skade veksten på mellomlang sikt.

Subscriber Only StoriesSe allePremium

Ingen offer-beskyldning, ingen fetisjisering av overgrep: Darlings viser hvorfor vi trenger mo…

Premium

Hvordan den indiske action-spektakulære RRR ble en knallbra i AmerikaPremium

5 måter Samsung kan forbedre Galaxy Z Flip 4 og Fold 4 på

Premium Forklart: Første flyvning med Indias nyeste rakett, hva det betyr for…Abonner nå for å få 66 % rabatt

Effekt: Til tross for 50 basispunkters fottur – den andre slike fottur på to måneder og en samlet økning på 140 basispunkter på tre måneder — aksjemarkedene sto sterkt og referanseindeksen Sensex ved BSE avsluttet dagen på 58 387, en oppgang på 89 poeng.

RBI-guvernør. Shaktikanta Das sa: «I et hav av høy turbulens og usikkerhet er den indiske økonomien en øy med makroøkonomisk og finansiell stabilitet. Den økonomiske veksten er motstandsdyktig, og dette er der til tross for to Black Swan-hendelser og flere sjokk.»

2) Av de 166 jentene som ble savnet mellom 2008 og 2015, klarte assisterende underinspektør Rajendra Dhondu Bhosle ved D N Nagar politistasjon i Mumbai å spore opp 165. Hun forble jente nr. 166, som Bhosle stadig prøvde å finne i to år som politimann, og syv år etter pensjonering. Torsdag klokken 20.20 ble jenta, som bare var syv år da hun ble savnet 22. januar 2013, endelig gjenforent med familien. 16-åringen ble funnet bosatt 500 meter fra hjemmet sitt i Andheri (vest). Slik skjedde det.

3) Møt mannen som først oppdaget den 23 år gamle høydehopperen Tejaswin Shankars atletiske potensial – treneren hans fra skolen, Sunil Kumar. «Året jeg begynte på skolen, løp elever i klasse 8, og jeg la merke til ham. Han var veldig høy allerede da. Jeg snakket med ham og spurte hva han gjør. Han sa at han spiller cricket,” husket han. «Jeg spurte ham om friidrett og fortalte ham at han har egenskapene. Vi begynte å trene i løpet av spillperioden.» Torsdag tok Shankar bronsemedaljen i Commonwealth Games, noe som gjorde ham til den første indianeren som vant en medalje for høydehopp på det internasjonale multisportarrangementet.

Les også | «Ville et spyd stikke hull i brystet mitt? Var mitt femte trinn bra? Å, stangen falt ikke. I am such a fool’ — Tejaswin Shankar erobrer sinnsdemoner for å vinne CWG-bronsemedalje

4) Ni måneder etter at statsminister Narendra Modi ga noen få overskriftsløftende løfter på klimakonferansen i Glasgow i fjor, konverterte regjeringen onsdag to av disse til offisielle mål, som nå ville være en del av Indias internasjonale klimaforpliktelser for 2030.

Indias NDC, eller nasjonalt bestemte forpliktelser, har blitt oppdatert med disse to løftene, som begge er forbedringer av eksisterende mål, og vil bli sendt til FNs klimaorgan. Indias første NDC ble sendt inn i 2015, rett før Parisavtalen ble sluttført.

Indias opprinnelige NDC for 2030:

* A 33 til 35 prosent reduksjon i utslippsintensitet (eller utslipp per enhet av BNP) fra 2005-nivåer

* Minst 40 prosent av total elektrisitetsproduksjon skal komme fra ikke-fossile fornybare kilder

* En økning i skogdekke for å skape en ekstra karbonvask på 2,5 til 3 milliarder tonn karbondioksidekvivalenter

Nå: 

* India vil nå redusere sin utslippsintensitet med minst 45 prosent, i stedet for bare 33 til 35 prosent, fra 2005-nivået innen 2030.

* Nå vil det nå sikre at minst 50 prosent av den totale elektrisitetsproduksjonen, ikke bare 40 prosent, ville komme fra fornybare kilder innen 2030.

* Skogbruksmålet har ikke blitt rørt.

🍿 Hva du skal se denne helgen 

5) Denne uken gjennomgår Shubhra Gupta Alia Bhatts siste OTT-utgivelse «Darlings»: Alia Bhatt, Vijay Varma, Shefali Shah og Roshan Mathew leverer utmerkede prestasjoner i en film som er klar over hva det er. Noen tvangskomiske innslag ødelegger imidlertid effekten. (2,5 ⭐)

The Express Saturday Quiz

Et for lengst tapt Banksy-maleri fra Betlehem, ett av flere verk laget i hemmelighet rundt 2007, er funnet. Flyttingen reiser etiske spørsmål om fjerning av kunstverk fra det okkuperte territoriet og visning av politisk ladet kunst i forskjellige omgivelser enn der de ble skapt. Hvor ble den funnet?

  • Tel Aviv 
  • New York
  • Netanya 

Til i morgen, 

Rahel Philipose og Vidya Gowri 

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå