Chefsekonom: Fallande bopriser ger färre bostäder

0
45

Att svenska bostäder skulle vara övervärderade avfärdar SBAB:s chefsekonom Robert Boije i ett debattinlägg på Realtid. Han skriver att vid en icke reglerad marknad styr utbud och efterfrågan priserna samtidigt som han ifrågasätter de som ser fördelar med fallande bostadspriser. Bostadsbyggandet drabbas och bolagen kan inte kompensera för ökade materialkostnader, enligt chefsekonomen. ”Det kommer att resultera i ett kraftigt minskat bostadsbyggande – och detta i ett läge där bostadsbristen är stor från början i framför allt våra tillväxtregioner. Bra?” skriver han. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.