Home Svenska Beti Bachao, Beti Padhao: Utgifterna under pari initialt på grund av bristande medvetenhet, säger ministeriet

Beti Bachao, Beti Padhao: Utgifterna under pari initialt på grund av bristande medvetenhet, säger ministeriet

0

I sitt svar på kommitténs farhågor sade ministeriet för kvinnor och barns utveckling att BBBP-systemet fungerar i synergi med andra fackministerier och program.

Ministeriet för kvinnor och barn. Development har informerat den parlamentariska utskottet för empowerment of Women att medlen under “Beti Bachao, Beti Padhao”-programmet var underutnyttjade under de första åren av programmet på grund av “brist på medvetenhet och information” om programmet.

< p>I sin femte rapport om kvinnors egenmakt som lades fram i Lok Sabha under vintersessionen förra året, hade kommittén tagit upp oro över underutnyttjande av medel samt större utgifter för reklam, istället för på flickors hälsa och utbildning.< /p>

Ministeriets svar på de farhågor som tagits upp av kommittén lämnades in som en del av den vidtagna rapporten i den sjätte delen, som lades fram i Lok Sabha på torsdagen.

“Kommittén fann att av 446,72 crore Rs som släpptes under 2016-2019 spenderades hela 78,91% på medieförespråkande. Även om kommittén förstår nödvändigheten av att genomföra mediekampanjer för att sprida budskapet om BBBP (Beti Bachao, Beti Padhao) bland folket, anser de att det är lika viktigt att balansera målen med programmet…Nu är det dags att fokusera på andra vertikaler genom att göra omfattande finansiella åtgärder för att hjälpa till att uppnå mätbara resultat relaterade till utbildning och hälsa som planeras inom ramen för programmet,'' hade kommittén sagt i sin tidigare rapport.

Subscriber Only StoriesView All

Premium

Ingen skuldbeläggning av offer, ingen fetischering av övergrepp: Darlings visar varför vi behöver mo…Premium

Hur den indiska actionspektakulära RRR blev en smash i Amerika

Premium

5 sätt på vilka Samsung kan förbättra Galaxy Z Flip 4 och Fold 4

Premium

Förklarat: Första flygningen av Indiens senaste raket, vad det betyder för…Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

I sitt svar på kommitténs oro sa WCD-ministeriet att BBBP-systemet fungerar i synergi med andra fackministerier och system.

“Som ett resultat eftersträvas BBBP-målet ofta i program som finansieras under andra program. Även om det har skett besparingar under BBBP, är det inte ett tecken på passivitet/misslyckande av programmet… Annonskostnaden bör ses i samband med utgiftsbudgeten för andra kvinnocentrerade program för utbildning, hälsa, kost, säkerhet och trygghet, kompetens. etc.,''har ministeriet sagt.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu