5 frågor: Hur hanterar vi ökningen av demensfall om regeringen inte har några uppgifter om det, frågar TMC-parlamentarikern Kalyan Banerjee

0
86

TMC MP Kalyan Banerjee

TMC MP Kalyan Banerjee säger till Anonna Dutt att det har skett en ökning av demensfall. Han tog upp en fråga om denna fråga i parlamentet.

Vad fick dig att ställa frågan?

I min roll som riksdagsledamot och jurist träffar jag hela tiden människor från alla samhällsskikt. Det är min uppfattning att det har skett en ökning av demensfall under åren, särskilt efter pandemin. Jag ser flera mycket aktiva personer som börjar glömma saker, och i yngre åldrar. Jag hade också läst om frågan. Så jag bestämde mig för att ta upp det.

Fick du de svar du förväntade dig?

Nej. Svaret citerar Lancet-tidningen jag hänvisade till. Regeringen har dock inte lämnat någon uppdelning av antalet registrerade fall varje år och den statliga uppdelningen av uppgifterna. Kanske har regeringen inte uppgifterna alls.

Mer från Political Pulse

Klicka här för mer

The regeringen sa att tidig screening av icke-smittsamma sjukdomar och geriatriska tjänster redan görs inom olika program…

Det är bra att ta itu med diabetes och högt blodtryck eftersom de är grunden för många andra sjukdomar. Men jag ville veta vad regeringen gör specifikt för att få ner förekomsten av demens. När det inte finns några uppgifter om antalet fall, vad kan hända om behandling och förebyggande åtgärder?

Subscriber Only StoriesView All

Premium

5 sätt där Samsung kunde förbättra Galaxy Z Flip 4 och Fold 4Premium

“Vill visa att Indien kan ta fram mindre, kostnadseffektiva SLV”: S Somanat…

Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden började som en del av LahorePremium

Kraften i handväskan Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Nyhetsbrev | Klicka för att få dagens bästa förklarare i din inkorg

Vad behöver göras för att förbättra demensvården?

Jag är ingen expert. Vi behöver experter som berättar för oss vad som behöver göras. Om det finns någon sjukdom i landet är det regeringens ansvar att tillhandahålla medicinska tjänster och inrätta kliniska institut för det.

Har du någon personlig erfarenhet av tillståndet?

< p>Sjukdomen kan påverka människors liv mycket allvarligt, särskilt en person som jag på det offentliga området. Om jag glömmer vad jag pratade om kan jag inte fungera professionellt.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu