14 januari 1982, för fyrtio år sedan: Assam har en ny CM

0
66

Han svors in av guvernör Prakash Mehrotra vid en enkel ceremoni i Raj Bhavan minuter efter att det i ett överraskande tillkännagivande blev känt att guvernören hade accepterat Gogois påstående att han hade stöd av 63 av de 125 ledamöterna i delstatsförsamlingen.

Keshab Chandra Gogoi svors in som ny chefsminister i Assam och avslutade 197 dagar av presidentens styre. Han svors in av guvernör Prakash Mehrotra vid en enkel ceremoni i Raj Bhavan minuter efter att det blev känt i ett överraskande tillkännagivande att guvernören hade accepterat Gogois påstående att han hade stöd av 63 av de 125 medlemmarna i delstatsförsamlingen. Tidigare utfärdade president N Sanjiva Reddy en proklamation som återkallade guvernörens regel som ålades Assam den 30 juni förra året och förlängde med ytterligare sex månader. Central regel infördes när regeringen i Anwara Taimur misslyckades med att få Assam-anslagsförslaget antaget av församlingen.

Antulays efterträdare

Eftersom kongressens (I) högsta befäl inte kan besluta om en efterträdare för A R Antulay, främst på grund av intensiv kampanj av både chefsministerns anhängare och motståndare, kommer “valet” av den nya ledaren för Maharashtras lagstiftande parti sannolikt att bli hålls först nästa vecka. Kongressens (I) generalsekreterare Vasantrao Patil sa att det kommer att ta fyra till fem dagar att utse Antulays efterträdare. En av Antulays kritiker, Shalini Patil, träffade premiärministern för att imponera på henne att den nya CM inte borde komma från den sittande maktens läger.

Agha Shahis besök

Berättelser endast för prenumeranterVisa allaPremium

5 sätt på vilka Samsung kan förbättra Galaxy Z Flip 4 och Fold 4

Premium

'Vill visa att Indien kan ta fram mindre, kostnadseffektiva SLV': S Somanat…Premium

Delhi Rewind: How Dilshad Garden började som en bit av Lahore

Premium

Makten i handväskan Prenumerera nu för att få 66 % RABATT

Pakistans utrikesminister Agha Shahi kommer till New Delhi den 29 januari för diskussioner med regeringen om en icke-krigspakt. Besöket kommer sannolikt att pågå i tre dagar under vilka han kommer att ha samtal med utrikesminister P V Narasimha Rao.

Saudiarabiens hjälp till Pak

Pakistan är att få saudisk hjälp värd 500 miljoner dollar från Saudiarabien för att köpa vapen.

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu