UK PM race: Rishi Sunak vinner över väljarna i tv-debatt med Liz Truss

0
98

Den konservativa ledarskapskandidaten Rishi Sunak (Reuters)

Fd förbundskanslern Rishi Sunak vann på ett övertygande sätt en publik av medlemmar i det konservativa partiet i en tv-debatt head-to-head med rivaliserande utrikesminister Liz Truss i ledarskapstävlingen för att välja en ny Tory-partiledare och brittisk premiärminister.

Kampen om nummer 10′ på ‘Sky News’ på torsdagskvällen ställde finalisterna ansikte mot ansikte med konservativa medlemmar som har rätt att rösta i valet men som mestadels är osäkra på sitt val. Efter att de två utmanarna lade fram sina argument för varför de skulle ersätta Boris Johnson på 10 Downing Street, tillfrågades publiken vem de trodde hade vunnit argumentet och de valde Sunak i handuppräckning.

Det kommer att komma som ett uppsving för den brittiska indiska ex-ministern som har legat efter Truss i de senaste opinionsmätningarna, med den senaste undersökningen som ger henne cirka 32 procentenheter före Sunak bland Tory-medlemmarna.

Den f.d. finansministern höll fast vid sin centrala plank och fokuserade sitt budskap på behovet av att få grepp om den stigande inflationen innan man sänker skatterna.

“Men allt börjar med att inte göra situationen värre. För om vi bara lägger bränsle på elden av denna inflationsspiral kommer vi alla, alla ni, bara att sluta med högre bolåneräntor, besparingar och pensioner som äts upp och elände för miljoner”, sa han.

Det kom bara timmar efter att Bank of England varnade för en hotande lågkonjunktur när den höjde räntorna. Truss insisterade på att en lågkonjunktur är “inte oundviklig” och lovade “fet” åtgärder jämfört med hennes rivals försiktighet.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Premium

Ny vicepresident Jagdeep Dhankhar, Mamata Banerjee bete noire, startade …

Premium

Återbosätta flyktingar i Rwanda: En titt på Storbritanniens kontroversiella politik

Premium

Förklarat: RSS:s förhållande till den nationella flagganPremium

Rahul’s Hitler-jämförelse: Så hur kom den tyska ledaren till … Prenumerera nu för att få 66 % RABATT < p>Sunak avfärdade dock anklagelserna om att det är skattebördan som orsakar lågkonjunkturen och sa: “Det är helt enkelt fel. Vad som orsakar lågkonjunkturen är inflationen.”

TVÅ ÄR ALLTID BÄTTRE | Vårt tvååriga prenumerationspaket ger dig mer till mindre Köp nu