Home Norsk Se: Hvordan Kongressens protest mot inflasjon utviklet seg over hele landet

Se: Hvordan Kongressens protest mot inflasjon utviklet seg over hele landet

0

Kongressleder Rahul Gandhi, iført svarte klær, marsjerer sammen med partiets parlamentsmedlemmer mot Vijay Chowk i New Delhi som en del av partiets landsomfattende protest på fredag. (Ekspressfoto av Amit Mehra)

Protester ble holdt over hele landet av Kongresspartiet på grunn av blant annet voldsom arbeidsledighet og prisstigning. Flere kongressledere, inkludert Rahul og Priyanka Gandhi samt Shashi Tharoor, ble arrestert i New Delhi.

Seksjon 144 har blitt klemt ned over New Delhi-distriktet, bortsett fra Jantar Mantar. Tidligere i morges satte kongresslederen Rahul Gandhi i gang et skarpt angrep mot regjeringen, og sa at India ikke lenger var et demokrati, men et diktatur. “India er vitne til demokratiets død,” sa han på en pressekonferanse. «Det India har bygget murstein for murstein, som startet for nesten et århundre siden, blir ødelagt foran øynene dine. Enhver som står imot denne ideen om utbruddet av diktatur blir brutalt angrepet, fengslet, arrestert og banket opp.»

I hovedstader i alle stater arrangerer Kongressledere og arbeidere protester. Parlament, også er vitne til protester. Iført svarte skjorter, kurtas og band på ermene, arrangerte Kongressens parlamentsmedlemmer en støyende protest inne i Lok Sabha fredag ​​sammen med medlemmer fra DMK, NCP og Venstrepartiene, noe som resulterte i en brå utsettelse av saksbehandlingen.

#KongressProtest | Delhi polititjenestemenn og kongressleder @priyankagandhi utenfor AICC-hovedkvarteret fredag ​​ettermiddag.

Følg livebloggen vår for mer: https://t.co/0zWcPf5qLx pic.twitter.com/jVxvAeRgrK

— The Indian Express (@IndianExpress) 5. august 2022

Flere kongressledere i Mumbai, ledet av Maharashtra-kongresssjefen Nana Patole, ble fengslet etter at de ble stoppet av politiet ved Vidhan Bhavanmens han marsjerte til Raj Bhavan, boligen til guvernør B S Koshyari for å protestere. Patole sa: “Vi skal bare til Raj Bhavan for å protestere mot unionsregjeringen og BJP. Det er økende arbeidsledighet og trakassering på grunn av økt GST. Politiet er under press og stopper oss.»

De internerte lederne ble brakt til Azad Maidan politistasjon.

< p>Kongressledere og partiarbeidere i Punjab ble også med i den landsomfattende protesten. “Inflasjonen stiger. Skatter blir pålagt. Vi er bekymret for at vi haster mot en Sri Lanka-lignende krise. Vi iscenesetter en dharna for å vekke regjeringen fra dvalen, sa “sjef for Punjab-kongressen Amrinder Singh Raja Warring til ANI.

TO ER ALLTID BEDRE | Vår toårige abonnementspakke gir deg mer til mindre Kjøp nå