S: Vi får se hur det går med Kristerssons SD-löfte

0
51

Svenska folket vill ha en tydlig ledare. Någon som är tydlig med sina värderingar och politiska kompass, är rakryggad, handlingskraftig och sätter Sveriges bästa i första rummet. En sådan statsministerkandidat är inte Ulf Kristersson, skriver Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och skolminister Lina Axelsson Kihlblom på SvD Debatt. Debattörerna menar att Kristerssons moraliska kompass är otydlig. De ser tillbaka på när Kristersson inför valet 2018 lovade att inte försöka bilda regering med stöd av SD, ett löfte han bröt bara några månader senare. ”I dag hyllar Ulf Kristersson Jimmie Åkesson men lovar samtidigt att han inte ska få bli minister […] Vi får se hur det går med det löftet.” Tobias Baudin, partisekreterare (S)
Lina Axelsson Kihlblom, skolminister (S)