Rådgivare kallad att vittna – blir en vändpunkt i utredningen av Trump

0
45

USA:s justitiedepartement har kallat Pat Cipollone, tidigare juridisk rådgivare åt Donald Trump, att vittna inför en åtalsjury. Det blir en vändpunkt i departementets utredning av Trump, rapporterar The Hill. När Cipollone vittnade inför kongressens 6 januari-kommitté åberopade han flera gånger tystnadsplikt – men justitiedepartementet har mer långtgående juridiska befogenheter än kongressen, och kan tvinga honom att vittna. Cipollones vittnesmål kan bli högst värdefullt för utredningen. Vita huset-medarbetaren Cassidy Hutchinson har vittnat om hans protester när det stod klart att Trump ville mana sina supportrar att marschera mot Kapitolium. – Vi kommer åtalas för alla brott man kan tänka sig, uppges han ha sagt. I slutet av juli blev det känt att justitiedepartementet brottsutreder Trump. Cipollone är den högst uppsatta av Trumps medarbetare som blivit kallad.