Mansukh Mandaviya ved Express Adda: Ingen fattig person skal dø i dette landet på grunn av manglende behandling

0
51

(Fra høyre) Unionens helseminister Mansukh Mandaviya med Kaunain Sheriff, assisterende redaktør, The Indian Express, og Anant Goenka, administrerende direktør, The Indian Express

I siste utgave av Express Adda, Union Helseminister Mansukh Mandaviya snakket om bak kulissene av Indias gigantiske vaksinekampanje, forebyggende helsemoduler og hvordan det digitale helseoppdraget kan gjøre behandling både tilgjengelig og rimelig

Om suksessen med Indias Covid-19-vaksinasjonskampanje

Jeg ser ikke suksessen bare gjennom prisme av vaksineadministrasjon. Indias historie er bygget på vaksineforskning, utvikling av urfolksressurser, produksjon, administrasjon og levering. Kort sagt, det definerer Atmanirbhar Bharat. Da over 2,5 crore-doser ble administrert ved midnatt 17. september, noe som gjorde det til den høyeste enkeltdagsvaksinasjonen, var det en personlig milepæl.

Jeg er fra en landsby, hvor det var en stor sak å høre om en vaksine. Å bli vaksinert var en enorm utfordring. I dag er vaksiner tilgjengelig i landsbyer. Rundt 73 prosent av befolkningen på landsbygda er vaksinert.

(Fra venstre til høyre) Dr Naresh Trehan, styreleder og administrerende direktør, Medanta – The Medicity; Dr Arvind Lal, administrerende direktør, Lal PathLabs; Dr Sandeep Guleria, nyretransplantasjonskirurg, Indraprastha Apollo sykehus, New Delhi; Dr Suranjit Chatterjee, seniorkonsulent, indremedisin, Indraprastha Apollo sykehus, New Delhi; Unionens helseminister Mansukh Mandaviya; Anant Goenka, Dr Rajesh Chawla, seniorkonsulent, pulmonologi og kritisk omsorg, Indraprastha Apollo Hospital

On Center & Stater som jobber sammen under vaksinekjøringen

Det er USP til statsminister Narendra Modi. Da Covid-krisen begynte, var folk bekymret for kvaliteten på en hjemmedyrket vaksine, om vi ville være i stand til å vaksinere hele befolkningen innenfor gitte tidslinjer. Men Mr Modi ba oss bekjempe krisen i misjonsmodus, i sewaens ånd, og ikke la oss blende av politiske kamper. Våre mål var spesifikke og målrettede: rask vaksinering av innbyggere, oppskalering av vaksineproduksjon og økonomisk støtte til produksjonsbedrifter. Jeg var statsminister for kjemikalier og gjødsel da, og farmasøytisk avdeling var en del av porteføljen min. Jeg besøkte hvert anlegg og personlig dokumenterte deres styrker, svakheter, krav og utarbeidet måter å eskalere produksjonen. Mange selskaper hadde forskerne og kapasiteten til å produsere i bulk, men ingen fasiliteter. Så vi koblet dem til selskaper som hadde dem. Vi hentet inn råvarer og produksjonsvolumet økte til tre ganger. I dag har 98 prosent av befolkningen (18 år og eldre) fått den første dosen mens 91 prosent har fått begge dosene. Forsiktighetsdosen pågår. Vi har også eksportert vaksiner og støttet andre land. Indiske produsenter tenkte ikke på profitt. Vi leverte heller kvalitetsmedisiner til rimelige priser. Vaksiner, som koster $20-25 globalt, ble gitt for $4-5. Den typen frykt og dødsfall under den andre bølgen ble også sett i den tredje bølgen, i mange land. Men vi hadde allerede utført vaksinasjonene, så vi ble reddet. På rundt 1 50 000 vaksinasjonssentre per dag var det nok vaksinatorer, sprøyter. Vår drivkraft var et eksempel på beste ledelsespraksis. Det er derfor verden berømmet oss. Bill Gates gratulerte vår Covid-ledelsesinnsats på World Economic Forum. Da Covid begynte, vurderte statsministeren at vi ikke hadde mangel på hjernekraft og arbeidskraft, men mangel på tro på forskerne våre. Vi stolte på dem.

Subscriber Only StoriesSe alle

Premium

Gjenbosetting av flyktninger i Rwanda: En titt på Storbritannias kontroversielle politikk

Premium

Forklart: RSS's forhold til det nasjonale flagg

Premium

Rahul’s Hitler-sammenligning: Så hvordan ble den tyske lederen til …

Premium

HC-dommer tar sveip ved 'overordnet domstol': Avkom av dommere bringer li…Abonner nå for å få 66 % RABATT Mer fra Political Pulse

Klikk her for mer (Fra venstre til høyre) Leher Sethi, direktør, Something Creative; Bhanu Kaila, salgsdirektør, Devans; Markedskonsulent Sushma Rao

Om hvorfor Moderna & Pfizer ble ikke lansert i India

Vi stoppet ikke noen fra å komme inn i landet. Vi ba dem om å få utført registreringen i India for å selge vaksinene sine, men de tok forbehold. Det var en klausul for å fjerne skadesløsholdelse og suverene garantier, men vi insisterte på overholdelse av lokale regler og forskrifter. Dessuten hadde indiske selskaper på det tidspunkt begynt masseproduksjon, så de vant løpet.

Les |200 crore vaksinedoser er historien om Atmanirbhar Bharat: Mansukh Mandaviya

Fagforeningens helseminister Mansukh Mandaviya ved Express Adda

Om å takle vanlige Covid-bølger

Vi tar beslutninger kun etter å ha konsultert eksperter. En gang, etter en diskusjon om en undersøkelse i New York, som studerte 200 personer for å vurdere effekten av en vaksine, diskuterte vi om en moderne app som CoWIN, som har data om dosering i hver indiske by og vaksinatoren, kunne brukes av Indian Council of Medical Research (ICMR) for å utgi en lignende rapport. ICMR kom ut med sin studie som var globalt anerkjent. På samme måte, for COVID, veileder ekspertene våre oss. For tiden forårsaker forskjellige undervarianter av infeksjoner. Teamet vårt sier at når en variant har en undervariant, er effektene mindre alvorlige. Så viruset vil forbli og bli som influensa, og rammer folk en eller to ganger hvert år. Men i India er det under kontroll.

Les også |Forstå Covid-bølge: 'Ingen av de nyere Omicron-undervariantene ser ut til å være mer virulente'

Om samarbeid med privat sektor for å screene ikke-smittsomme sykdommer

h2>

Screening er avgjørende for å gjøre helsetjenester tilgjengelig og rimelig bortsett fra å styrke folkehelsen. Modiji bestemte seg for å starte 1 50 000 helse- og velværesentre. Av disse har 1 20 000 allerede kommet opp og kan gjennomføre tester for 13 sykdommer. India er det eneste landet hvor vi i tillegg til primær, sekundær og tertiær helsetjeneste også har ASHA (Accredited Social Health Activists) tilhørighet. Disse arbeidernes rolle i å håndtere kvinners helse er betydelig. Med tanke på disse dataene bør vi fokusere på en nasjonal bevissthetskampanje om screening.

Gjestene på Express Adda holdt på Le Méridien, New Delhi

Om stillesittende livsstil og helsetjenester

Vi adopterer en vestlig livsstil, men hvordan balanserer vi den? I et land som Sveits er det flere sykluser enn folk. Det er det samme i Danmark. Hvert land har forskjellige klima, jordsmonn og ressurser som påvirker maten deres. Landet vårt er ekstremt mangfoldig. Hver stat har sin egen unike mat. Foruten å spise maten vi har vokst opp med, må vi også trene. Enkle justeringer som å bruke en sykkel for korte avstander og reservere bilen for lengre reiser er nyttige. Da jeg bodde på North Avenue, syklet jeg til parlamentet. Helse må sees på som en nøkkelindeks for utvikling. Ideen om å gjøre helsetjenester rimelig og tilgjengelig førte til Ayushman Bharat Yojana, ECRP-II-pakken, Ayushman Bharat Health Infrastructure Mission og utvidelsen av National Health Mission.

Forklart |Forklart: Å gi mening om Covid- 19 topp i India

En person som bor i det fjerneste området bør føle at det er offentlig bekymring for hans/hennes velvære. En fattig landsbyboer med hjertesykdom unngår ofte kirurgiske inngrep fordi han ikke kan ordne Rs 1,5-2 lakh uten hjelp fra en pengeutlåner. Og han vil ikke legge byrden med å betale tilbake lånet over på familien. Jeg har sett mange slike hendelser i min egen landsby. Ayushman Bharat dukket opp fra dette gapet mellom tilgjengelighet og rimelighet. I løpet av de siste årene har 3,5 millioner mennesker blitt operert og livet deres er reddet.

Mandaviya samhandler med gjestene

Om tiltak for de som ikke er kvalifisert under Ayushman Bharat

Når vi har styrket Ayushman Bharat, vil vi se på utvidelse av helseinfrastruktur ved å sette opp 22 AIIMS-sentre. Helsetjenester er gratis på offentlige sykehus og de fattige er dekket av en eller annen ordning. Men ordninger fungerer ikke på en tvangstrøye måte. Med tiden vil vi trenge forbedringer. Ingen fattig person bør dø i dette landet på grunn av mangel på behandling.

Forklart |Hvorfor Covid-19-tilfeller øker i India, men hvorfor vi ikke trenger panikk ennå

Ved å gå undercover for førstehåndsrapporter< /h2>

Hva er den siste mileeffekten av avgjørelsene jeg tar på kontoret mitt? Før du ikke ser det, vil du ikke forstå. Og det er ikke bare meg, hele kabinettet gjør det for å se at mottakerne ikke blir lurt og implementeringen av ordninger er rettferdig. Når jeg besøker byer, undersøker jeg ulike sykehus og Jan Aushadhi Kendras. Det er tilfredsstillende å se en person kjøpe medisiner komfortabelt. Så når vi setter oss ned for å ta avgjørelser, er moralen vår høyere.

Forklart |Når Covid-19-tilfellene øker i India, gir vi mening om trendene Dr Sandeep Guleria, seniorkonsulent og nyretransplantasjonskirurg, Indraprastha Apollo Hospitals (til venstre) med Dr. Suranjit Chatterjee, seniorkonsulent, indremedisin, Indraprastha Apollo Hospitals, New Delhi

Om tillitssvikt mellom leger og pasienter

Selv i dag er troen og respekten folk har for leger i India mye bedre enn i andre land. Våre innbyggere anser ofte leger som halvguder. Stressede pasienter kan uttrykke seg aggressivt. Det bør ikke skje. Vi holder også orienteringskurs med leger. I mange land sluttet leger, sykepleiere og ambulansepersonell å komme til sykehus under Covid-krisen, men medisinsk personell i landet vårt risikerte sitt eget liv og meldte seg til tjeneste.

Om behov for endringer i medisinsk opplæring

Vi jobber offensivt med to ting. Den ene er rimelige helsetjenester av høy kvalitet som det foregår mye medisinsk turisme for. Hvordan innkasserer vi det? Den andre er vår helsepersonell som er etterspurt over hele verden. Kan India bidra til global helsetjeneste?

Hvis vi ønsker å endre medisinsk utdanning, må vi vurdere landets krav, hva slags medisinsk utdanning som følges globalt og behovet for å fremtidssikre oss selv. Vi må ha samtaler med våre forskere, sykehusansatte og byråkrater. Først etter at vi har tatt imot forslag og meninger fra alle interessenter, kan vi utarbeide handlingsplaner og gå videre. Regjeringens visjon for helsesektoren er ikke kortsiktig. Vi planlegger for «Amrit Kaal», når landet feirer 100 år med frihet. Regjeringer fortsetter å endre seg, men når du planlegger som dette, kan landets helhetlige vekst skje.

Forklart |Ny forskning: Fjerde dose gir ekstra beskyttelse mot alvorlig Covid-19, finner studien Aman Puri, grunnleggerdirektør, Steadfast Nutrition med Mandaviya

På digital helse-ID h2>

Fra begynnelsen har Modiji fokusert på et digitalt India. Jan-Dhan-kontoer har hjulpet folk med å få direkte kontantoverføringer under Covid-stressede tider. På samme måte, under ABDM, er et viktig element den digitale kontoen eller Ayushman Bharat Health Account (ABHA). Dette er viktig fordi min behandlende lege kan få tilgang til all min helseinformasjon og historikk på en digital plattform og bare en OTP kan aktivere den. Det er datavern også. Kontoen min kan ikke gjenåpnes før en ny OTP er generert. Dette kommer til å bli en game changer ettersom mer enn 20 millioner mennesker har åpnet en ABHA-konto. Det er en enorm kampanje og kan bli en global førstegangskampanje. Jeg ber folk om å slutte seg til oppdraget.

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen din

Om FoU, innovasjon og oppfinning av legemidler

Vi er verdens apotek og en enorm eksportør av generiske legemidler. For muskeldystrofi koster én injeksjon Rs 16 crore. Tenk om vi kan gjøre dette kostnadseffektivt. Vi har knyttet sammen industri og akademia og styrker National Institute of Pharmaceutical Education and Research  (NIPER). Vi vil snart bringe inn en politikk for legemiddelsektoren.

Om en nasjonal plan for psykisk helse

Under COVID startet mange institutter telekonsultasjoner og mottok opptil 200 nødanrop hver dag. Hver stat bør ha et telekonsultasjonssenter. Vi har også startet et program for opplæring av leger for å håndtere psykiske problemer på sykehus. Vi vil at folk også skal bruke eSanjeevani-appen for å få en telekonsultasjon med en spesialist for å unngå stigma. Vi har startet programmer for psykisk helse i distrikter og utdannet leger.

++++++

TALEBANK

Dr. Naresh Trehan
Styreleder & MD, Medanta – Medisiteten

I helsevesenet, hva er din visjon for de neste 10-25 årene for private og offentlige sykehus og frivillige organisasjoner? Hva blir din rolle i dette? Det er en kamp som fortsetter, der noen skatter øker eller det er etterspørsel etter konsesjon. På to år har infrastrukturkostnaden blitt 150 prosent. Vi bør vite med klarhet om man bør investere i årene som kommer? Hva bør ens rolle være som nasjonsbygger?

Hvis noen investerer, vil de gjerne vite hva fremtiden bringer for dem. De vil ikke investere og sitte fast. Et partnerskap er nødvendig mellom privat og offentlig sektor. Når vi viser deg visjonen for 25 år, vil du se løsningene og den visjonen vil bli dannet med alle interessentenes bidrag i fremtiden.

DR Bishnu Panigrahi
Gruppesjef, medisinsk strategi & Drift, Fortis Healthcare

Hvis det fantes en felles database, ville det vært bra for helseøkonomi og sykdomsforekomst i offentlig og privat sektor. Når vi snakker om ikke-smittsomme sykdommer, sprer kreft seg, men helseundersøkelse skjer ikke. Hvordan skal vi gjøre det? Kan kreft i likhet med tuberkulose også bli en meldepliktig sykdom? På denne måten blir den hentet tidlig.

Helsescreening utføres av mange stater fra barneskolene deres. Den beste måten å registrere kreft på er gjennom screening. Når kreft oppdages i det første stadiet, øker overlevelsessjansene. Primære helse- og velværesentre hjelper til med screening for brystkreft, livmorhalskreft, oral kreft – som er flere. Det er viktig å gi dem økonomisk støtte gjennom det offentlige. Telekonsultasjoner bør aktiveres gjennom eSanjeevani-appen.

Dr Karan Thakur
VP, Projects & Public Affairs, Apollo Hospitals-gruppen

CoWIN var en game changer. Er det noen retningslinjer i fremtiden som CoWIN-appen som alle kan bruke?

Jeg ønsker å bringe universelle vaksiner inn i CoWIN-appen. Det blir mer populært i verden.

Aman puri
Grunnleggerdirektør, Steadfast Nutrition

Forventet levealder øker med 0,33 % i India. Hvordan kan vi forbedre livskvaliteten vår?

Livskvalitet har et enormt ansvar. Noen i en fattig landsby og et rikt herskapshus vil ha ulike kriterier for livskvalitet. NFHS-5 (National Family Health Survey) sier at livskvaliteten allerede er i ferd med å bli bedre. Selv i de fjerneste landsbyene er deres hus og toaletter og strøm sikret. Deres primære krav blir oppfylt.

Dr Anoop Misra
Styreleder, Fortis C-DOC Hospital for Diabetes & Allierte vitenskaper

Vi hadde mange nasjonale kontrollprogrammer for diabetes, men det er ingen nedgang i tilfellene. Faktisk er det en eksplosjon. Hele økonomien blir svekket på grunn av dette. Det er lett å si at det er et individuelt problem, men før det er juridiske og politiske endringer, kan det hende at det ikke blir noen endring. Trenger vi å tenke ut av boksen?

Vi trenger å tenke ut av boksen. Dette problemet kan ikke snus helt. Så vi må ta dette steg for steg.

VN Dalmia
Direktør og tidligere styreleder, Dalmia Group

Det er mange hindringer for å starte medisinske høgskoler. Da studerer barn medisin i utlandet. Ved retur blir graden deres ikke anerkjent. Dine tanker? Bør vi heller ikke lære barna våre om trening og matvaner i grunnskolen?

I landet har de 48 000 MBBS-setene økt til 97 000. Det er mer enn 612 medisinske høyskoler. Vi trenger mer. I utlandet, gjennom mellommenn, ender barna opp med å studere på et hvilket som helst tilfeldig college, og myndighetene deres gir dem ikke tillatelse til å praktisere. Vi bestemte med NMC om et barn ønsker å studere i utlandet, bør han/hun klare en eksamen for å øve her. Under den nye utdanningspolitikken vil barn bli mer helsebevisste.

DR Suneet Marwah
Prosjektsjef, indisk ryggradsskadesenter

Regjeringen ønsker å legge til fem prosent GST på romleie. Vil ikke dette påvirke rimelig helse? Er det en måte sykehusene kan gi noen fordeler som de kan gi videre til pasientene?

Det finnes to typer helsetjenester. En måte er hvor en pasient får behandling på et privat sykehus. Den andre er ved å bruke statlige sykehus og ordninger. Når det gjelder sistnevnte, er tanken at det ikke skal være noen ulempe.

Sudarshan Suchi
CEO, Redd barna

< strong>Frontlinjekrigerne, som inkluderte noen frivillige organisasjoner, jobbet veldig hardt i pandemien. Hvordan vil regjeringen jobbe med frivillige organisasjoner i fremtiden?

Alle frivillige organisasjoner, enkeltpersoner og offentlige ressurser taklet sammen pandemien. Så ingen i landet måtte sove sultne. NGOer er en betydelig del av vår kultur. Vi har også en databank over alle frivillige organisasjoner i NITI AYOG.